BASISOPLEIDING PEDICURE

Opleidingen

Basisopleiding Pedicure

De opleiding Basispedicure is jouw basis voor een mooie carrière in de voetverzorging. Bij Opleidingsinstituut Pediroda kun je kiezen tussen de klassikale opleiding Basispedicure waarbij je alle lessen klassikaal, op locatie volgt of de E-learning Basispedicure waarbij je het theoretische deel thuis volgt. De praktijklessen zijn daarbij wel op locatie. 

Een opleiding op een bepaalde locatie kan pas van start gaan bij een minimaal aantal inschrijvingen van vijf studenten. Er zijn maximaal acht plekken beschikbaar per locatie.

Als pedicure speel je een zeer belangrijke en dankbare rol voor je cliënten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep met vele voordelen. Je eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp je kans en schrijf je in voor een opleiding pedicure bij Opleidingsinstituut Pediroda. Per 1 maart kan deze opleiding tevens worden gevolgd met susbsidie via je eigen persoonlijke STAP budget.

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren deze opleiding die nodig is voor het runnen van een professionele pedicurepraktijk. De opleiding Basispedicure is qua moeilijkheid vergelijkbaar met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Opleidingsinstituut Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Opleidingsinstituut Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet. Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland.                                                     

De opleiding Basispedicure gegeven op 6 locaties:       

Wil je de theorielessen liever via E-learning volgen? Check dan of de opleiding Basispedicure E-learning iets voor jou isl 


STAP subsidie

Voor deze opleiding kan STAP subsidie worden aangevraagd met code 1010O4457


Download hier de brochure Basis Opleiding Pedicure

Download de folder Basis Opleiding Pedicure:  
              

Met het branchediploma Basispedicure kun je de voeten van mensen met allerlei voetproblemen verzorgen. Teennagels worden professioneel geknipt, de nagelplaat dunner gefreesd, eelt en likdoorns worden verwijderd en als dat nodig is kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten om klachten te verhelpen of te verminderen. De pedicure signaleert, adviseert en verwijst, indien nodig, door naar andere disciplines.

Wil je meer info? Dan mag je altijd bellen of langskomen tijdens een open huis of een les bijwonen. Ons telefoonnummer is 0548 545 077 en we zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

Stage

Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 15 uur meekijkstage uit te voeren.

Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 15 uur meekijken in de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vorderingen in de opleiding is het raadzaam dat de student enkele handelingen verricht op de stageplek. Dat kan bijvoorbeeld zijn het knippen van nagels of het verkopen van producten.

Stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf. Het zal helpen in de beeldvorming van de dagelijkse pedicurepraktijk.

Pediroda ondersteunt de student in het stageproces.

                             

                                   

                     

                            

Bekijk onder de Agendatab de data wanneer deze cursus is ingepland en schrijf je in via de button "Cursusagenda".

Het lesprogramma van de Basisopleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het totaal aantal lesuren bedraagt minimaal 138. (46 lessen x 3 uren) De eerste weken starten we met de theorielessen, daarna heb je de ene week theorie- en de andere week praktijkles. 


In de theorielessen behandelen we de Onderstaande onderwerpen:
  1. Bouw en werking van het menselijk lichaam.
  2. Ziekteleer,
  3. Kennis van schoenen en steunzolen
  4. Verband- en hulpmiddelen,
  5. Het maken en aflezen van blauwdrukken
  6. Richtlijnen Praktijkvoering Pedicure (Hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).


Extra vakken
  1. Ondernemersvaardigheden (2 avonden fysieke les en 4 digitale lessen)
  2. Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
  3. Introductievervolgcursus (1 avond)


Thuis oefenen:

Uiteraard is het nodig thuis de theorie te leren. Je docent geeft elke week de stof voor de volgende les op.

Daarnaast is het verstandig al in een vroeg stadium van de opleiding, thuis te gaan oefenen op modellen. Je zult merken dat familie, vrienden en bekenden graag model willen zijn. Veel thuis oefenen zorgt voor veel meer zekerheid en zelfverzekerdheid als pedicure. Het examen zal daarna geen probleem meer opleveren.


Studiebelasting:

Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., moet je rekening houden met meerdere studie-uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per cursist om daar een richting aan te geven. De een leert gemakkelijk, de ander moet weer "leren om te leren"

Tijdens je opleiding word je verteld hoe je het beste kunt leren en wat je wel of niet moet leren: de competenties. Ondersteuning via E-pieds is mogelijk. 

De theorie leer je uit de boeken die je aan het begin van je opleiding aanschaft. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt. 

Kostenoverzicht opleiding Basispedicure:
Inschrijfgeld€  125,00
Lesgeld€ 2400,00
Lesboeken / hand outs€  229,65 excl.  9% BTW
Basis werkpakket ca.€  550,00 excl. 21% BTW
Werk- en beroepskleding€    70,00 excl. 21% BTW
* Gebruik e-learning systeem portfolio (1 jaar geldig)€    65,00
* Mondeling examen ondernemersvaardigheden€  168,00
* Theorie-examen 3x€  311,00
* Praktijkexamen 1x€  174,00

Twents fonds voor vakmanschap

Bent u woonachtig in Twente, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een opleidingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap. 

Klik -HIER- voor meer informatie

STAP subsidie

Deze opleiding kan ook - deels- worden gefinancierd via een zelf aan te vragen, persoonlijk STAP subsidiebudget.
Klik - HIER- voor meer informatie

Bekijk meer subsidiemogelijkheden 

Let op!

*Kosten examengeld zijn vrij van btw en onder voorbehoud wijzigingen. Deze kosten worden rechtstreeks aan het examenbureau betaald.

**Indien u praktijkexamen of mondeling examen op één van onze schoollocaties wilt afleggen betaalt u hiervoor een bijdrage in de kosten van € 50,-- per examen. 
***Het boekengeld bedraagt 
€ 200,= excl. BTW; dit omvat niet alleen de boeken maar tevens alles wat men aan extra documentatie krijgt doorgestuurd. 

**** indien u de Stap subsidie ontvangt en u wilt het overige lesgeld in 1x betalen, dan ontvangt u in dit geval geen extra kortingen.

***** Uniform kleding dient u zelf aan te schaffen. Omdat dit heel persoonlijk is. 

Betaling
Inschrijfgeld Direct na aanmelding
Lesgeld 12 maandelijkse termijnen d.m.v. automatisch incasso
Lesboeken Tijdens de eerste termijn betaling
Overige benodigdheden Tijdens de opleiding
E-learning portfolio (1 jaar geldig) betaling aan Pediroda
Examengelden  Rechtstreeks aan het examenbureau T.C.I.
Eigen bijdrage praktijkexamen op eigen locatie betaling aan Pediroda
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
28-08-2023 01-07-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Weesp
30-08-2023 26-06-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Zaltbommel/MSK
30-08-2023 03-07-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Zwolle
30-08-2023 19-06-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Almelo
04-09-2023 23-06-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Apeldoorn/ Nempro