OPLEIDING PEDICURE

Opleidingen

Opleiding Pedicure

De Opleiding Pedicure is jouw basis voor een mooie carrière in de voetverzorging. Bij deze opleiding volg je de praktijklessen fysiek, op locatie en de theorielessen via live webinar.

Van elke live webinarles ontvang je een replaylink zodat je bij eventuele afwezigheid tijdens het webinar zelf, deze les nog in je eigen tijd kunt inhalen, of de les nogmaals kunt bekijken, zo vaak als je zelf wilt.

Een opleiding op een bepaalde locatie kan pas van start gaan bij een minimaal aantal inschrijvingen van vijf studenten. Er zijn maximaal acht plekken beschikbaar per locatie.

Als pedicure speel je een zeer belangrijke en dankbare rol voor je cliënten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep met vele voordelen. Je eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp je kans en schrijf je in voor een opleiding pedicure bij Opleidingsinstituut Pediroda.

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren deze opleiding die nodig is voor het runnen van een professionele pedicurepraktijk. De opleiding Basispedicure is qua moeilijkheid vergelijkbaar met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Opleidingsinstituut Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Opleidingsinstituut Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet. Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland.                                                     

De Opleiding Pedicure gegeven op 6 locaties:       


De beste voorbereiding op de theorie-examens van de opleiding pedicure

met pedicureoefentoetsen.nl

www.pedicuretoetsen.nl is een groot examentrainingsplatform voor de pedicurebranche in Nederland.

.

Een enorme database met studiemateriaal en oefenexamens

Duizenden vragen, antwoorden met uitleg, foto's, video's en een begrippenlijst zorgen samen voor een enorme database waarmee je jezelf perfect kunt voorbereiden op de theorie-examens van de opleiding tot pedicure. Alle toetsen en examens zijn opgesteld door ervaren toetsconstructeurs van het examenbureau.

Je oefent de lesstof per examenonderdeel en via examensimulaties weet je of je klaar bent voor het betreffende examen. Er zijn diverse abonnementen mogelijk van een maand tot een jaar. Meer info via deze link.


Download de folder Opleiding Pedicure:  

            

Met het branchediploma Pedicure kun je de voeten van mensen met allerlei voetproblemen verzorgen. Teennagels worden professioneel geknipt, de nagelplaat dunner gefreesd, eelt en likdoorns worden verwijderd en als dat nodig is kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten om klachten te verhelpen of te verminderen. De pedicure signaleert, adviseert en verwijst, indien nodig, door naar andere disciplines.

Wil je meer info? Dan mag je altijd bellen of langskomen tijdens een open huis of een les bijwonen. Ons telefoonnummer is 0548 545 077 en we zijn bereikbaar tijdens kantooruren.


Opleiding Pedicure E-learning

Wil je nog zelfstandiger leren? Kies dan voor de Opleiding Pedicure E-learning waarbij je de theorielesstof zelf leert aan de hand van theorievideo's en een viertal online contactavonden voor de begeleiding. Ook bij deze opleiding vinden de praktijklessen uiteraard wel op locatie plaats.


Stage

Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 15 uur meekijkstage uit te voeren.

Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 15 uur meekijken in de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vorderingen in de opleiding is het raadzaam dat de student enkele handelingen verricht op de stageplek. Dat kan bijvoorbeeld zijn het knippen van nagels of het verkopen van producten.

Stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf. Het zal helpen in de beeldvorming van de dagelijkse pedicurepraktijk.

Pediroda ondersteunt de student in het stageproces.

                             

                                   

                     

                            

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Het lesprogramma van de Opleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het totaal aantal lesuren bedraagt 126. (42 lessen x 3 uren).

.

Na de eerste kennismakingsles op de leslocatie, starten we de navolgende week met de daadwerkelijke lessen die volgens een vastgesteld rooster worden gegeven. Theorie- en prakijklessen worden hierbij afgewisseld. Tijdens de kennismakingsavond ontvang je tevens het rooster voor de gehele opleiding.

.

De theorielessen worden online aangeboden via live webinar en kun je dus thuis, online volgen. Tijdens deze webinars krijg je online, live les waarbij je zelf niet in beeld bent, maar actief deel kunt nemen via geschreven chatberichten en vragen kunt stellen aan de docent die dan meteen zullen worden beantwoord.

.

De live webinars van de theorielessen worden tevens opgenomen en je ontvangt daarvan telkens een replaylink, zodat je bij een gemiste les deze altijd kunt inhalen op een moment dat het jou wel schikt. Ook kun je deze replays van de theorielessen gebruiken om de lesstof die je moeilijk vindt nogmaals uitgelegd te krijgen. 

.

In de theorielessen worden o.a. onderstaande onderwerpen behandeld:
 1. Bouw en werking van het menselijk lichaam.
 2. Ziekteleer,
 3. Kennis van schoenen en steunzolen
 4. Verband- en hulpmiddelen,
 5. Het maken en aflezen van blauwdrukken
 6. H.A.M.-code aan de orde. (Hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).

.

Het examen bevat drie theoretische toetsingen te weten:
 • Het menselijk lichaam; celleer/ cytologie, weefselleer/ histologie, stofwisseling, spijsvertering, uitscheiding, bloed- en lymfestelsel, ademhalingssysteem, endocrine systeem en zenuwstelsel,
 • Algemene anatomie, pathologie, speciale pathologie, specifieke anatomie en fysiologie,
 • Theorie van de praktijk: productkennis, kinesiologie en blauwdrukken, schoenkennis en slijtage, en zolen. Dit onderdeel bevat tevens praktische vaardigheden, welke bij de proeve van bekwaamheid getoetst worden, van:

  Anamnese, behandelingsplan, kinesiologie en blauwdrukken

  Bij de Opleiding Pedicure behoort behalve de theorie-examens een proeve van bekwaamheid (praktijk examen) en een Assesment (mondeling examen) voor de module Ondernemersvaardigheden.

.

Extra vakken
 1. Ondernemersvaardigheden (4 video's)
 2. Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
 3. Introductievervolgcursus ( 1 avond of webinar)

.

Thuis oefenen:

Uiteraard is het nodig thuis de theorie te leren. Je docent geeft elke week de stof voor de volgende les op.

Daarnaast is het verstandig al in een vroeg stadium van de opleiding, thuis te gaan oefenen op modellen. Je zult merken dat familie, vrienden en bekenden graag model willen zijn. Veel thuis oefenen zorgt voor veel meer zekerheid en zelfverzekerdheid als pedicure. Het examen zal daarna geen probleem meer opleveren.


Studiebelasting:

Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., moet je rekening houden met meerdere studie-uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per cursist om daar een richting aan te geven. De een leert gemakkelijk, de ander moet weer "leren om te leren".

.

Tijdens je opleiding word je goed begeleid m.b.t. hoe je het beste kunt leren en wat je wel of niet moet leren.

.

De theorie leer je uit de boeken die je aan het begin van je opleiding aanschaft. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt. Tijdens de theorielessen via live webinar kun je vragen stellen aan de docent. 

Kostenoverzicht Opleiding Pedicure:
Inschrijfgeld€  125,00
Lesgeld€ 2400,00
Lesboeken / hand outs€  229,65 excl.  9% BTW
Basis werkpakket ca.€  600,00 excl. 21% BTW
Werk- en beroepskleding€    70,00 excl. 21% BTW
* Gebruik e-learning systeem portfolio (1 jaar geldig)€    65,00
* Mondeling examen ondernemersvaardigheden€  170,00
* Theorie-examen 3x€  317,00
* Praktijkexamen 1x€  176,00


Bekijk subsidiemogelijkheden 

.

Let op!

*Kosten examengeld zijn vrij van btw en onder voorbehoud wijzigingen. Deze kosten worden rechtstreeks aan het examenbureau betaald.

**Indien u praktijkexamen of mondeling examen op één van onze schoollocaties wilt afleggen betaalt u hiervoor een bijdrage in de kosten van € 50,-- per examen. 
***Het boekengeld bedraagt 
€ 200,= excl. BTW; dit omvat niet alleen de boeken maar tevens alles wat men aan extra documentatie krijgt doorgestuurd. 

***** Uniform kleding dient u zelf aan te schaffen omdat dit natuurlijk heel persoonlijk is. 

.

Betaling
Inschrijfgeld Direct na aanmelding
Lesgeld 12 maandelijkse termijnen d.m.v. automatisch incasso
Lesboeken Tijdens de eerste termijn betaling
Overige benodigdheden Tijdens de opleiding
E-learning portfolio (1 jaar geldig) betaling aan Pediroda
Examengelden  Rechtstreeks aan het examenbureau T.C.I.
Eigen bijdrage praktijkexamen op eigen locatie betaling aan Pediroda
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
26-08-2024 23-06-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Rotterdam
Apeldoorn
02-09-2024 02-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Apeldoorn/ Nempro
Weesp
02-09-2024 07-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Weesp
Zwolle
04-09-2024 02-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Zwolle
Almelo
04-09-2024 02-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Almelo
Zaltbommel
04-09-2024 02-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Zaltbommel/MSK