BASISOPLEIDING PEDICURE

Opleidingen

Basisopleiding Pedicure

De opleiding Basispedicure is jouw basis voor een mooie carrière in de voetverzorging. Bij Opleidingsinstituut Pediroda kun je kiezen tussen de klassikale opleiding Basispedicure waarbij je alle lessen fysiek, op locatie volgt of de E-learning Basispedicure waarbij je het theoretische deel thuis volgt. De praktijklessen zijn daarbij wel op locatie. 

Een opleiding op een bepaalde locatie kan pas van start gaan bij een minimaal aantal inschrijvingen van vijf studenten. Er zijn maximaal acht plekken beschikbaar per locatie.

Als pedicure speel je een zeer belangrijke en dankbare rol voor je cliënten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep met vele voordelen. Je eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp je kans en schrijf je in voor een opleiding pedicure bij Opleidingsinstituut Pediroda.

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren deze opleiding die nodig is voor het runnen van een professionele pedicurepraktijk. De opleiding Basispedicure is qua moeilijkheid vergelijkbaar met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Opleidingsinstituut Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Opleidingsinstituut Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet. Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland.                                                     

De opleiding Basispedicure gegeven op 6 locaties:       

Wil je de theorielessen liever via E-learning volgen? Check dan of de opleiding Basispedicure E-learning iets voor jou isl Download hier de brochure Basis Opleiding Pedicure

Download de folder Basis Opleiding Pedicure:  
              

Met het branchediploma Basispedicure kun je de voeten van mensen met allerlei voetproblemen verzorgen. Teennagels worden professioneel geknipt, de nagelplaat dunner gefreesd, eelt en likdoorns worden verwijderd en als dat nodig is kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten om klachten te verhelpen of te verminderen. De pedicure signaleert, adviseert en verwijst, indien nodig, door naar andere disciplines.

Wil je meer info? Dan mag je altijd bellen of langskomen tijdens een open huis of een les bijwonen. Ons telefoonnummer is 0548 545 077 en we zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

Stage

Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 15 uur meekijkstage uit te voeren.

Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 15 uur meekijken in de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vorderingen in de opleiding is het raadzaam dat de student enkele handelingen verricht op de stageplek. Dat kan bijvoorbeeld zijn het knippen van nagels of het verkopen van producten.

Stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf. Het zal helpen in de beeldvorming van de dagelijkse pedicurepraktijk.

Pediroda ondersteunt de student in het stageproces.

                             

                                   

                     

                            

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Het lesprogramma van de Basisopleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het totaal aantal lesuren bedraagt minimaal 138. (46 lessen x 3 uren) De eerste weken starten we met de theorielessen, daarna heb je de ene week theorie- en de andere week praktijkles. 
.

IIn de theorielessen worden o.a. onderstaande onderwerpen behandeld:
 1. Bouw en werking van het menselijk lichaam.
 2. Ziekteleer,
 3. Kennis van schoenen en steunzolen
 4. Verband- en hulpmiddelen,
 5. Het maken en aflezen van blauwdrukken
 6. H.A.M.-code aan de orde. (Hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).

.

Het examen bevat drie theoretische toetsingen te weten:
 • Het menselijk lichaam; celleer/ cytologie, weefselleer/ histologie, stofwisseling, spijsvertering, uitscheiding, bloed- en lymfestelsel, ademhalingssysteem, endocrine systeem en zenuwstelsel,
 • Algemene anatomie, pathologie, speciale pathologie, specifieke anatomie en fysiologie,
 • Theorie van de praktijk: productkennis, kinesiologie en blauwdrukken, schoenkennis en slijtage, en zolen. Dit onderdeel bevat tevens praktische vaardigheden, welke bij de proeve van bekwaamheid getoetst worden, van:

  Anamnese, behandelingsplan, kinesiologie en blauwdrukken

  Bij de opleiding Basispedicure behoort behalve de theorie-examens een proeve van bekwaamheid (praktijk examen) en een Assesment (mondeling examen) voor de module Ondernemersvaardigheden.

.

Extra vakken
 1. Ondernemersvaardigheden (4 webinars)
 2. Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
 3. Introductievervolgcursus ( 1 avond of webinar)

.

Thuis oefenen:

Uiteraard is het nodig thuis de theorie te leren. Je docent geeft elke week de stof voor de volgende les op.

Daarnaast is het verstandig al in een vroeg stadium van de opleiding, thuis te gaan oefenen op modellen. Je zult merken dat familie, vrienden en bekenden graag model willen zijn. Veel thuis oefenen zorgt voor veel meer zekerheid en zelfverzekerdheid als pedicure. Het examen zal daarna geen probleem meer opleveren.


Studiebelasting:

Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., moet je rekening houden met meerdere studie-uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per cursist om daar een richting aan te geven. De een leert gemakkelijk, de ander moet weer "leren om te leren"

Tijdens je opleiding word je verteld hoe je het beste kunt leren en wat je wel of niet moet leren: de competenties. Ondersteuning via E-pieds is mogelijk. 

De theorie leer je uit de boeken die je aan het begin van je opleiding aanschaft. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt. 

Kostenoverzicht opleiding Basispedicure:
Inschrijfgeld€  125,00
Lesgeld€ 2400,00
Lesboeken / hand outs€  229,65 excl.  9% BTW
Basis werkpakket ca.€  550,00 excl. 21% BTW
Werk- en beroepskleding€    70,00 excl. 21% BTW
* Gebruik e-learning systeem portfolio (1 jaar geldig)€    65,00
* Mondeling examen ondernemersvaardigheden€  168,00
* Theorie-examen 3x€  311,00
* Praktijkexamen 1x€  174,00


Bekijk subsidiemogelijkheden 

.

Let op!

*Kosten examengeld zijn vrij van btw en onder voorbehoud wijzigingen. Deze kosten worden rechtstreeks aan het examenbureau betaald.

**Indien u praktijkexamen of mondeling examen op één van onze schoollocaties wilt afleggen betaalt u hiervoor een bijdrage in de kosten van € 50,-- per examen. 
***Het boekengeld bedraagt 
€ 200,= excl. BTW; dit omvat niet alleen de boeken maar tevens alles wat men aan extra documentatie krijgt doorgestuurd. 

***** Uniform kleding dient u zelf aan te schaffen omdat dit natuurlijk heel persoonlijk is. 

.

Betaling
Inschrijfgeld Direct na aanmelding
Lesgeld 12 maandelijkse termijnen d.m.v. automatisch incasso
Lesboeken Tijdens de eerste termijn betaling
Overige benodigdheden Tijdens de opleiding
E-learning portfolio (1 jaar geldig) betaling aan Pediroda
Examengelden  Rechtstreeks aan het examenbureau T.C.I.
Eigen bijdrage praktijkexamen op eigen locatie betaling aan Pediroda
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
08-01-2024 16-12-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Zaltbommel/MSK Bel voor beschikbaarheid
10-01-2024 11-12-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Weesp Bel voor beschikbaarheid
04-03-2024 24-02-2025 09:00 - 12:00 Pediroda Zaltbommel/MSK
05-03-2024 25-02-2025 09:00 - 12:00 Pediroda Rotterdam
11-03-2024 24-02-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Zwolle
04-09-2024 02-07-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Almelo