WEBINAR DE KRACHT SAMENWERKING PODOTHERAPIE EN PEDICURE

Opleidingen

Webinar de kracht Samenwerking Podotherapie en pedicure

De online cursus "De kracht van samenwerking podotherapie en pedicure behandelt het belang van een goede samenwerking tussen deze twee disciplines. 

Door het volgen van deze cursus krijgen de deelnemers meer (vak)kennis en inzicht door samenwerking.

Tijdens de cursus worden gebieden geïdentificeerd waar we samen meerwaarde hebben. Netwerken worden uitgebreid voor het doorverwijzen van klanten/patiënten of voor het ontvangen van doorverwezen klanten/patiënten.

Andere doelen zijn een betere voetzorg en therapietrouw voor onze klant/patiënt en drempelverlaging voor klant en therapeut/behandelaar (voor doorverwijzen en samenwerking).

De beschikbare kennis wordt gebundeld en toegepast om de  zorg en ondersteuning van praktijken te verbeteren. 

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geven pedicures een verzorgende voetbehandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van likdoorns. Daarbij vormen zij een belangrijke ondersteuning aan het vakgebied van de podotherapeut.

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen een doorlopende behandeling bij een pedicure aanraden, waardoor de patiënt minder vaak bij hem op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen aan een podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan. De podotherapeut kan middels diverse behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van therapeutische inlegzolen, nagelbeugels en ortheses progressieve of recidiverende voetklachten zien te behandelen en/of voorkomen.

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig. Tijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

.

Accreditatie (2024-2026):
Domein:Voetzorg specialistisch
Accreditatie3 punten

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Aan de hand van een boeiende presentatie en door behandeling van verschillende casussen wordt uitgelegd hoe de podotherapeut en de pedicure elkaar door een goede samenwerking kunnen versterken.

Daarbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

.

- Betrokken zorgverleners eerste lijn

- Voetenland Nederland

- Voetfeiten

- Voorwaarden samenwerking

- Terminologie

- Voetklachten

- Reuma / artrose

- Loopstoornissen

- Samenwerking/communicatie

.

Leerdoelen

Naast uitleg over het belang van samenwerking, ontvangen deelnemers aan deze cursus tevens veel informatie over welke vormen van samenwerking er bestaan. Ook kan men na de scholing zelf een plan opstellen voor het vormen van goede samenwerking doordat men weet aan welke voorwaarden de samenwerking dient te voldoen. 

De kosten voor deelname aan deze online cursus bedragen € 70,00

  • Inclusief digitaal Pediroda certificaat
  • Inclusief hand-out
  • Geen BTW heffing op het cursusgeld
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
26-11-2024 19:00 - 22:00 Online