WEBINAR PEDICURE EN SPORTERS

Opleidingen

Webinar Pedicure en sporters

Tijdens dit webinar, gegeven door Sportpodotherapeut en oefen- en beweegdeskundige Marieke de Haan leert de cursist de verschillende trainingsprincipes van de inspanningsfysiologie en de oorzaak van het ontstaan van sportblessures. 

Van de meest voorkomende sporten worden de overbelastingsblessures besproken, oorzaak en behandeling en leert de cursist aan welke eisen de sportschoen moet voldoen, zodat hij of zij de juiste schoenadviezen kan geven. 

De meest voorkomende sportblessures worden besproken, zodat de cursist weet welke adviezen daarbij dienen gegeven te worden. Hierbij worden de verschillende behandelmogelijkheden, schoenadviezen, vetertechnieken, tapingsmogelijkheden en oefeningen besproken. uitgangspunt is dat de cursist wordt uitgedaagd om het eigen handelen te evalueren en zich op te stellen als zorgprofessional, met de juiste kennis van zaken. 

.

"Accreditatie (2024 - 2026):

Domein:Voetzorg algemeen niveau 4
Accreditatie: 3 punten

 • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig. 

Tijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Tijdens de studiedag pedicure en sporters worden onderstaande onderwerpen behandeld:


 1. Ontstaan van voetproblemen
 2. Evenwicht, belasting en belastbaarheid
 3. Inspectie lichaam/voet
 4. Loopanalyse
 5. Primaire, secundaire en tertiaire preventie
 6. Sportschoenen uitlichten
 7. Blaarbehandeling
 8. Voetversterkende oefeningen 

De kosten voor deelname aan deze online cursus bedragen € 70,00

 • Inclusief digitaal Pediroda certificaat
 • Inclusief hand-out
 • Geen BTW heffing op het cursusgeld
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
18-06-2024 19:00 - 22:00 Online
11-11-2024 19:00 - 22:00 Online