Opleiding Voetconsulent

Opleiding Voetconsulent Voetentraining

NU MET STAP SUBSIDIE

Voetoefeningen voor je cliënt

Met deze opleiding wordt u opgeleid tot Voetconsulent van Voetentraining. Deze opleiding is een mooie aanvulling bij het beroep van (medisch) pedicure. De opleiding is geaccrediteerd door Procert.

Voor de complete opleiding kan STAP subsidie worden aangevraagd met code 1010O6492

De opleiding wordt gegeven door Cocky Hoogeveen en Amy van Noort van het Kennis- en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging. (Voetentraining).

..

.

De opleiding bestaat uit een e-learning en twee praktijkdagen via zoom. Iedere praktijkdag wordt afgesloten met een toets. U ontvangt een certificaat van deelname na afloop van de tweede praktijkdag.

Bent u particulier of ZZP’er? Dan kan voor deze opleiding de STAP subsidie worden aangevraagd met code 1010O6492. Voor werkgevers en ondernemers kunnen opleidingskosten altijd in uw jaaropgave worden afgetrokken.

Wat houdt de cursus Voetconsulent voetentraining in?

De opleiding Voetconsulent leidt de pedicure op met kennis van de werking van de kleine voetspieren, de mobiliteit van de gewrichten. Ieder voettype of voetklacht heeft bepaalde kenmerken. De pedicure leert deze te herkennen en kan na het afronden van de cursus oefeningen meegeven. Ook een passend schoenadvies, advies voor hulpmiddelen waaronder ook tapetechnieken. Op deze manier kan de pedicure een grote bijdrage leveren aan het welbevinden van de cliënt.

Voor de opleiding, bestaande uit de e-learning en de praktijkdagen, werkt PediRoda samen met Het Kennis en Opleidingscentrum voor Voet, Houding en Beweging. Dit Kenniscentrum, kortweg Voetentraining, is marktleider op het gebied van cursussen en opleidingen in voetentraining.

De opleiding is gericht op het begeleiden en ondersteunen van cliënten met voetklachten met voetentraining. Na het behalen van het certificaat kunt u aan de slag met de voetoefeningen. U werkt onder andere met handige pdf’s en filmpjes met daarop de oefeningen voor de acht meest voorkomende voetklachten. Samen met uw cliënt neemt u de oefeningen door.

Door de flexibele opzet en het gebruik maken van e-learning kunt op elk moment beginnen en op uw eigen tempo deze cursus volgen. Alleen de praktijkdagen moet u inplannen. U krijgt de tijd om de opleiding af te ronden - Ideaal als u ook nog bijvoorbeeld druk bent met een baan en een gezinsactiviteiten.

Diploma’s
 • Certificaat Voetconsulent Voetentraining
Kosten

De opleidibng Voetconsulent Voetentraining compleet, inclusief e-learning en praktijkdagen.

 • € 449,00

Let op: STAP-subsidie mogelijk voor complete opleiding Voetconsulent

Accreditatie door Procert

4 punten domein: Voetzorg - Overige Voetzorg

4 punten domein Omgevingsbewust handelen-multidisciplinaire samenwerking

4 punten domein Ondernemerschap

Mijn naam is Cocky Hoogeveen van Voetentraining. Ik heb als podoposturaal therapeut en (niet praktiserend) fysiotherapeut meer dan veertig jaar ervaring met de behandeling van voeten. Ik zag dagelijks cliënten met voetklachten die moeite kregen met staan en lopen. Ze konden niet langer zelfstandig hun leven leiden. Ik vond dat naar om te zien. Tijdens mijn loopbaan kwam ik er steeds meer achter dat het doen van voetoefeningen de enige manier is om mensen mobiel te houden.

Jij als professional (pedicure, voetreflexoloog, masseur, wandelcoach, yogadocent, fysiotherapeut), bent vaak de eerste schakel binnen de zorg die mensen met voetklachten behandelt. Jij staat aan de frontlinie. Juist voor jullie ontwikkelde Voetentraining een aantal cursussen met voetoefeningen. Hierin staat het oefenen van voeten voor jouw cliënten centraal.

De lesstof en het leertraject

De opleiding bestaat uit een e-learning met e-book en twee praktijkdagen via zoom. De e-learning blijft altijd toegankelijk, zodat u de oefeningen direct bij de hand hebt tijdens de behandeling van uw cliënten.

U leert welke oefeningen bij welke voetklacht moeten worden gedaan en hoe u uw cliënten het beste kunt helpen bij het doen van de oefeningen.

De e-learning bestaat uit twaalf modules met daarin:

 • Video’s met alle oefeningen voor 8 verschillende voetstanden en voetklachten
 • Digitale hand-outs met oefeningen voor cliënten
 • Video's over teenspreiders, tapen en andere hulpmiddelen

Dit zijn de 8 voetklachten die aan bod komen:

 • Hallux valgus,
 • Klauw en hamertenen
 • Mortons neuroom
 • Hielspoor
 • Metatarsalgie
 • Pes planus
 • Pes cavus
 • Hallux limitus/rigidus
De voetklachten worden per module behandeld. In de modules vindt u het volgende bij iedere voetklacht:
 • Anatomie
 • Hulpmiddelen
 • Aanpassen teenspreiders en correct toes (bijv. bij de hallux valgus)
 • Tapen
 • Schoenkeuze
 • Steunzolen
 • De video’s met de oefeningen
 • Handige pdf’s om mee te geven aan de cliënt

Naast de 8 modules van de voetklachten, zijn lessen toegevoegd over schoenen en steunzolen en marketing.

Naast de E-learning worden twee praktijkdagen aangeboden, waarbij de nadruk ligt op de oefeningen. De lesdag is interactief. U gaat onder andere in groepjes opdrachten uitvoeren die vervolgens plenair besproken worden. Beide dagen worden afgesloten met een toets.

,

Het aanmelden voor de praktijkdagen is gekoppeld aan uw aanmelding voor de hele opleiding. Klik op deze link voor informatie over de opleiding en de praktijkdagen.

.

U kunt op elk moment beginnen en op uw eigen tempo deze cursus volgen, dankzij de e-learning opzet. E-learning is ideaal als u ook nog bijvoorbeeld druk bent met een baan en gezinsactiviteiten.

Een vooropleiding pedicure of medisch pedicure is voldoende. Alle benodigde kennis om Voetconsulent voetentraining te worden, wordt u aangereikt.

.

De opleiding kost de deelnemers gemiddeld 23 uur, uiteraard verspreid over een aantal maanden. U behoudt altijd toegang tot de e-learning met de video’s.

De lessen zijn van 09.00 uur tot 16.30 uur. Je bent aanwezig via ZOOM. De lessen worden NIET opgenomen. In de uitnodiiging voor de lessen staan alle bijzonderheden. 

Aanmeldformulier Opleiding Voetconsulent

Vul alle velden in, druk op 'VERZENDEN' en dan sturen wij u zo snel mogelijk alle benodigde informatie toe.

Data praktijkdagen via zoom:

Serie 11

22-04-2023 en 03-06-2023

Serie 12

01-07-2023 en 02-09-2023

GRATIS WEBINAR

Wilt u een gratis webinar volgen om meer te horen over de opleiding Voetconsulent, meldt u dan aan via www.voetentraining.nl 

de data zijn;

 • 25 April
 • 27 juni
 • 29 augustus
 • 24 oktober