ZORGMODULE PREVENTIE VOETULCERA IN DE PRAKTIJK

Opleidingen

Zorgmodule preventie Voetulcera in de praktijk

De cursus “Zorgmodule preventie voetulcera in de praktijk” is geschikt voor iedere medisch pedicure/pedicure met aantekening DV en/of RV en/of medisch pedicure oncologie, die werkzaam is binnen de bekostigde voetzorg. In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de wijzigingen in de recente Zorgmodule. Aan de hand van praktische praktijkvoorbeelden en de samenvattingskaart wordt gekeken naar de indelingen van de Sims classificaties/risicoclassficaties en de bijhorende zorgprofielen.

De veranderingen voor personen zonder diabetes mellitus die nu onder de bekostigde voetzorg gaan vallen, komt ruim aan bod.

Ook de samenwerking met podotherapeuten en zorggroepen wordt besproken.

Vanuit de visie van de medisch pedicure/pedicure met aantekening DV/RV wordt besproken welke stappen ondernomen dienen te worden voor een goede samenwerking.

Deze (online) cursus wordt verzorgd door Igna Breedeveld, voormalig bestuurslid van Provoet. Igna is zeer ervaren en deskundig en weet u van het begin tot het einde te boeien.

Accreditatie (2024-2026):
DomeinVoetzorg specialistisch
Accreditatie:3 punten 

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig.

Tijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

De zorgmodule is in eerste instantie primair geschreven om zinnige en zuinige zorg voor mensen met diabetes mellitus te garanderen. Sinds 2023 is ook de voetzorg voor personen met andere onderliggende aandoeningen opgenomen in de Zorgmodule.
Voor de betrokken zorgverleners schept de zorgmodule een duidelijk kader met betrekking tot taken en verantwoordelijkheden binnen deze te leveren zorg. Daarmee fungeert de zorgmodule tevens als inkoop en evaluerend kader voor zorgverzekeraars en betrokken toezichthoudende partijen.

.

Tijdens deze online cursus behandelt de docent diverse gerelateerde onderwerpen zoals samenwerking met andere disciplines, het opstellen van contracten en het bepalen van de Sims classificatie of risicoclassificatie (gerichte anamnese, vaststellen gestoorde protectieve sensibiliteit (ps), vaststellen van aanwijzingen voor perifeer arterieel vaatlijden (PAV.) en vaststellen van klinische tekenen van verhoogde druk).

.

Er worden verschillende casussen besproken waarbij u leert de van toepassing zijnde Sims classificatie/risicoclassificatie per geval te bepalen.

De kosten voor deelname aan deze online cursus bedragen € 70,00

  • Inclusief digitaal Pediroda certificaat
  • Inclusief hand-out
  • Geen BTW heffing op het cursusgeld
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
12-09-2024 19:00 - 22:00 Online