BASIS PEDICURE E-LEARNING

Opleidingen

Basis pedicure e-learning

De Basisopleiding Pedicure is uw basis voor een mooie carrière in de voetverzorging....

De opleiding Basis Pedicure E-learning is inhoudelijk gelijk aan de reguliere Basispedicure opleiding, echter worden de theorielessen bij deze opleiding aangeboden in de vorm van video's. Studenten volgen de theorielessen dus zelf thuis en kunnen per mail vragen stellen over de theorie aan hun docent of tijdens online contactmomenten op enkele ingeplande data. De praktijklessen vinden plaats op één van de Pediroda leslocaties. 

Als pedicure heeft u een zeer belangrijke en dankbare rol voor uw cliënten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep. Uw eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp uw kans en schrijf u in voor een opleiding pedicure bij Pediroda.

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren de opleidingen die nodig zijn voor een professionele pedicure praktijk. Erkende opleidingen voetverzorging die qua moeilijkheid vergelijkbaar zijn met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland.

Met de branche basisopleiding pedicure kunt u de voeten van mensen met allerlei voetproblemen verzorgen. Teennagels worden professioneel geknipt, de nagelplaat dunner gefreesd, eelt en likdoorns worden verwijderd en als dat nodig is kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten om klachten te verhelpen of te verminderen. De pedicure signaleert, adviseert en verwijst, indien nodig, door naar andere disciplines.

Wenst u meer informatie? Dan kunt u deze website raadplegen maar u mag natuurlijk ook altijd bellen of langskomen tijdens een open huis, een les bijwonen of langskomen tijdens een voorlichtingsavond.

Download hier de brochure Basis Opleiding Pedicure

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Inschrijven".

Het lesprogramma van de Basisopleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

In deze Basis pedicure E-learning opleiding worden de theorielessen gegeven door middel van vooraf opgenomen webinars. 

In de theoriewebinars worden onderstaande onderwerpen behandeld:
  1. Bouw en werking van het menselijk lichaam.
  2. Ziekteleer,
  3. Kennis van schoenen en steunzolen
  4. Verband- en hulpmiddelen,
  5. Het maken en aflezen van blauwdrukken
  6. H.A.M.-code aan de orde. (Hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).
Extra vakken
  1. Ondernemersvaardigheden (4 webinars)
  2. Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
  3. Introductievervolgcursus ( 1 avond of webinar)
Thuis oefenen:

Bij deze opleiding studeert u thuis voor de theorie. De lessen worden per module digitaal naar u toegestuurd. Feet back is er tijdens de praktijklessen op locatie.

Daarnaast is het verstandig al in een vroeg stadium van de opleiding, thuis te gaan oefenen op modellen. U zult merken dat familie, vrienden en bekenden graag model willen zijn. Veel thuis oefenen zorgt voor veel meer zekerheid en zelfverzekerdheid als pedicure. Het examen zal daarna geen probleem meer opleveren.

Studiebelasting:

Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., dient u rekening te houden met meerdere studie-uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per cursist om daar een richting aan te geven. De een leert makkelijk, de ander moet weer "leren om te leren".

Tijdens uw opleiding wordt u verteld hoe u het beste kunt leren en wat u wel of niet moet leren: de competenties. De theorie leert u uit de boeken die u aan het begin van je opleiding aanschaft en uit de video's waarvan u de links krijgt gemaild. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt.

Kostenoverzicht basis pedicure opleiding:
Inschrijfgeld €   125,00
Lesgeld€ 1850,00 
Lesboeken / hand outs etc.€  185,00 incl.9% BTW
Basis werkpakket ca.              € 450,- excl.21% BTW
Werk- en beroepskleding € 70,00 excl.21% BTW
* Gebruik elearning systeem€ 65,00
* Mondeling examen ondernemersvaardigheden€ 165,00
* Theorie 3x€ 300,00
* Praktijkexamen 1x€ 165,00


Twents Fonds voor Vakmanschap

Bent u woonachtig in Twente, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een opleidingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap. 

Klik -HIER- voor meer informatie

Let op!

*Kosten examengeld zijn vrij van btw en onder voorbehoud wijzigingen. Deze kosten worden rechtstreeks aan het examenbureau betaald.

**Indien u praktijkexamen of mondeling examen op één van onze schoollocaties wilt afleggen betaalt u hiervoor een bijdrage in de kosten van € 50,-- per examen.

***Het boekengeld bedraagt € 297,= excl. BTW; dit omvat niet alleen de boeken maar tevens alles wat men aan extra documentatie krijgt doorgestuurd.

Betaling
InschrijfgeldDirect na aanmelding
Lesgeld12 maandelijkse termijnen d.m.v. automatisch incasso
LesboekenTijdens de eerste termijn betaling
Overige benodigdhedenTijdens de opleiding
Examengelden Rechtstreeks aan het examenbureau T.C.I.
E-learning portfolio (1 jaar geldig)betaling aan Pediroda
Eigen bijdrage praktijkexamen op eigen locatiebetaling aan Pediroda
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
08-03-2022 21-02-2023 19:00 - 22:00 Pediroda Almelo
09-03-2022 22-02-2023 19:00 - 22:00 Pediroda Rotterdam
10-03-2022 23-02-2023 19:00 - 22:00
14-03-2022 20-02-2023 19:00 - 22:00 Pediroda Zaltbommel/MSK
07-09-2022 28-06-2023 09:00 - 12:00 Pediroda Almelo
07-09-2022 28-06-2023 09:00 - 12:00 Pediroda Zaltbommel/MSK
09-09-2022 30-06-2023 09:00 - 12:00 Pediroda Weesp