BASIS PEDICURE E-LEARNING

Opleidingen

Basis pedicure e-learning

 De Basisopleiding Pedicure is jouw basis voor een mooie carrière in de voetverzorging....

De opleiding Basis Pedicure E-learning is inhoudelijk gelijk aan de reguliere Basispedicure opleiding, echter worden de theorielessen bij deze opleiding aangeboden in de vorm van video's. Studenten volgen de theorielessen dus zelf thuis en kunnen per mail vragen stellen over de theorie aan hun docent of tijdens online contactmomenten op enkele ingeplande data. De praktijklessen vinden plaats op één van de Pediroda leslocaties. 

Een opleiding op een bepaalde locatie kan pas van start gaan bij een minimaal aantal inschrijvingen van vijf studenten. Er zijn maximaal acht plekken beschikbaar per locatie.

Als pedicure speel je een zeer belangrijke en dankbare rol voor je cliënten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep met veel voordelen. Je eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp je kans en schrijf je in voor een opleiding pedicure bij Pediroda.  

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren de opleidingen die nodig zijn voor een professionele pedicurepraktijk. Erkende opleidingen voetverzorging die qua moeilijkheid vergelijkbaar zijn met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland.

Met het branchediploma basisopleiding pedicure kun je de voeten van mensen met allerlei voetproblemen verzorgen. Teennagels worden professioneel geknipt, de nagelplaat dunner gefreesd, eelt en likdoorns worden verwijderd en als dat nodig is kunnen er hulpmiddelen worden aangemeten om klachten te verhelpen of te verminderen. De pedicure signaleert, adviseert en verwijst, indien nodig, door naar andere disciplines.

Download de folder Basis Pedicure E-Learning:Stage

Tijdens de opleiding worden studenten geacht minimaal 15 uur meekijkstage uit te voeren.

Dit houdt in dat studenten zelf op zoek gaan naar een pedicure, medisch pedicure of podotherapeut en daar 15 uur meekijken in de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vorderingen in de opleiding is het raadzaam dat de student enkele handelingen verricht op de stageplek. Dat kan bijvoorbeeld zijn het knippen van nagels of het verkopen van producten.

Stage geschiedt onder volledige verantwoordelijkheid van de student zelf. Het zal helpen in de beeldvorming van de dagelijkse pedicurepraktijk.

Pediroda ondersteunt de student in het stageproces.

Wil je meer informatie? Bel ons dan tijdens kantooruren op 0548 545 077.

Download hier de brochure Basis Opleiding Pedicure E-learning

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Het lesprogramma van de Basisopleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

In deze Basis pedicure E-learning opleiding worden de theorielessen gegeven door middel van informatieve video's. Vragen hierover stel je aan de begeleidende docent per mail of tijdens de maandelijkse online contactavond.

.

In de theoriewebinars worden o.a. onderstaande onderwerpen behandeld:
 1. Bouw en werking van het menselijk lichaam.
 2. Ziekteleer,
 3. Kennis van schoenen en steunzolen
 4. Verband- en hulpmiddelen,
 5. Het maken en aflezen van blauwdrukken
 6. H.A.M.-code aan de orde. (Hygiënisch omgaan met cliënt en materiaal).

.

Het examen bevat drie theoretische toetsingen te weten:
 • Het menselijk lichaam; celleer/ cytologie, weefselleer/ histologie, stofwisseling, spijsvertering, uitscheiding, bloed- en lymfestelsel, ademhalingssysteem, endocrine systeem en zenuwstelsel,
 • Algemene anatomie, pathologie, speciale pathologie, specifieke anatomie en fysiologie,
 • Theorie van de praktijk: productkennis, kinesiologie en blauwdrukken, schoenkennis en slijtage, en zolen. Dit onderdeel bevat tevens praktische vaardigheden, welke bij de proeve van bekwaamheid getoetst worden, van:
 • Anamnese, behandelingsplan, kinesiologie en blauwdrukken.

  Bij de opleiding Basispedicure behoort behalve deze theorie-examens 1 praktijk examen en een Assesment (mondeling examen) voor de module Ondernemersvaardigheden.

.

Extra vakken
 1. Ondernemersvaardigheden (4 webinars)
 2. Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
 3. Introductievervolgcursus ( 1 avond of webinar)

.

Thuis oefenen:

Bij deze opleiding studeer je thuis voor de theorie. De lessen worden per module digitaal naar u toegestuurd. Feetback is er tijdens de praktijklessen op locatie, via mail en tijdens de maandelijkse online contactavonden.

Daarnaast is het verstandig al in een vroeg stadium van de opleiding, thuis te gaan oefenen op modellen. Je zult merken dat familie, vrienden en bekenden graag model willen zijn. Veel thuis oefenen zorgt voor veel meer zekerheid en zelfverzekerdheid als pedicure. Het examen zal daarna geen probleem meer opleveren.

.

Studiebelasting:

Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., dien je rekening te houden met meerdere studie-uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per student om daar een richting aan te geven. De een leert gemakkelijk, de ander moet weer "leren om te leren".

.

Tijdens uw opleiding word je begeleid in hoe je het beste kunt leren en wat je wel of niet moet leren: de competenties. De theorie leer je uit de boeken die je aan het begin van je opleiding aanschaft en uit de video's. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt.

Kostenoverzicht basis pedicure opleiding:
Inschrijfgeld€    125,00
Lesgeld€  1900,00
Lesboeken / hand outs€    229,65 excl  9% BTW
Basis werkpakket ca.                                                                                                                  €   550,00 excl 21% BTW 
Werk- en beroepskleding €     70,00 excl 21% BTW

* Gebruik elearning systeem€     65,00
* Mondeling examen ondernemersvaardigheden€   168,00
* Theorie-examen 3x€   311,00
* Praktijkexamen 1x€   174,00


Bekijk subsidiemogelijkheden

.

Let op!

*Kosten examengeld zijn vrij van btw en onder voorbehoud wijzigingen. Deze kosten worden rechtstreeks aan het examenbureau betaald.

**Indien je praktijkexamen of mondeling examen op één van onze schoollocaties wilt afleggen betaal je hiervoor een bijdrage in de kosten van € 50,-- per examen.

***Het boekengeld bedraagt € 200,= excl. BTW; dit omvat niet alleen de boeken maar tevens alles wat men aan extra documentatie krijgt doorgestuurd.

***** Uniform kleding dient u zelf aan te schaffen omdat dit natuurlijk heel persoonlijk is.

.

Betaling
InschrijfgeldDirect na aanmelding
Lesgeld12 maandelijkse termijnen d.m.v. automatisch incasso
LesboekenTijdens de eerste termijn betaling
Overige benodigdhedenTijdens de opleiding
Examengelden Rechtstreeks aan het examenbureau T.C.I.
E-learning portfolio (1 jaar geldig)betaling aan Pediroda
Eigen bijdrage praktijkexamen op eigen locatiebetaling aan Pediroda
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
08-01-2024 25-11-2024 09:00 - 12:00 Pediroda Zwolle Bel voor beschikbaarheid
08-01-2024 25-11-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Almelo
09-01-2024 26-11-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Weesp
11-01-2024 28-11-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Apeldoorn/ Nempro
17-01-2024 11-12-2024 19:00 - 22:00 Pediroda Rotterdam Bel voor beschikbaarheid
07-03-2024 20-02-2025 19:00 - 22:00 Pediroda Zwolle