Opleidingen

Schimmelnagelbehandeling en Pact therapie

Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT® Therapie

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Er is nu een nieuwe methode die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie is doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De behandelingsresultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend.

Binnen het medisch traject zijn er bij nagelschimmels weinig mogelijkheden. Het is inzetten van orale antimycotica of niets doen. Voor de pedicure / medisch pedicure ligt hier echter een uitgebreid en effectief zorgtraject. Omdat binnen de PACT-therapie het dun frezen van de schimmelnagel een belangrijk onderdeel is, is de pedicure / podoloog / podotherapeut de meest geschikte behandelaar.

PACT® is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamisch Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden. Met gebruikmaking van de PACT®MED-lamp, welke een bijzondere sterke rode LED-lichtbundel produceert, (geen laser) wordt een speciale lichtgevoelige kleurstof Toluidin-blauw die op de mycose nagel wordt aangebracht omgezet in radicale-zuurstof. Deze zuurstofvorm beschadigd de celwand van de schimmel waardoor deze sterft. Door deze behandeling kort achter elkaar te herhalen is de schimmeldodende werking nagenoeg 100 % gegarandeerd. Onderzoeken hebben aangetoond dat het bijzonder belangrijk is dat deze PACT therapie op de juiste manier wordt toegepast, zowel bij de behandelingen als het nazorgtraject. Om succes te kunnen garanderen is het volgen van de speciale cursus “Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT ® Therapie” een must. Wilt u ook deze nieuwe methode in uw praktijk gaan toepassen en de schimmelnagels van uw cliënten succesvol behandelen, schrijft u zich dan in voor de cursus.

Let op: er is geen accreditatie voor deze cursus. 

 
 

Bekijk de data van dit Webinar en schrijf u in via de button "Cursusagenda".

zie voor informatie; https://www.havencoopleiding.nl/opleidingen/schimmelnagels-en-schimmelnagel-behandeling-met-pact/

zie informatie https://www.havencoopleiding.nl/opleidingen/schimmelnagels-en-schimmelnagel-behandeling-met-pact/

Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
11-03-2021 09:30 - 16:00 Pediroda Rotterdam
24-03-2021 10:00 - 15:00 Pediroda Zaltbommel/MSK