SCHIMMELNAGELBEHANDELING EN PACT THERAPIE

Opleidingen

Schimmelnagelbehandeling en Pact therapie

Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT® Therapie

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Er is nu een nieuwe methode die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie is doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De behandelingsresultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend.

Binnen het medisch traject zijn er bij nagelschimmels weinig mogelijkheden. Het is inzetten van orale antimycotica of niets doen. Voor de pedicure / medisch pedicure ligt hier echter een uitgebreid en effectief zorgtraject. Omdat binnen de PACT-therapie het dun frezen van de schimmelnagel een belangrijk onderdeel is, is de pedicure / podoloog / podotherapeut de meest geschikte behandelaar.

PACT® is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamisch Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden. Met gebruikmaking van de PACT®MED-lamp, welke een bijzondere sterke rode LED-lichtbundel produceert, (geen laser) wordt een speciale lichtgevoelige kleurstof Toluidin-blauw die op de mycose nagel wordt aangebracht omgezet in radicale-zuurstof. Deze zuurstofvorm beschadigt de celwand van de schimmel waardoor deze sterft. Door deze behandeling kort achter elkaar te herhalen is de schimmeldodende werking nagenoeg 100 % gegarandeerd. 

Onderzoeken hebben aangetoond dat het bijzonder belangrijk is dat deze PACT therapie op de juiste manier wordt toegepast, zowel bij de behandelingen als het nazorgtraject. Om succes te kunnen garanderen is het volgen van de speciale cursus “Schimmelnagels en Schimmelnagelbehandeling met PACT ® Therapie” een must. Wilt u ook deze nieuwe methode in uw praktijk gaan toepassen en de schimmelnagels van uw cliënten succesvol behandelen, schrijft u zich dan in voor de cursus.

Let op: er is geen accreditatie voor deze cursus. 

Bij deze cursus moet elke cursist een eigen model meenemen!


 

Bekijk onder de Agendatab de data wanneer deze cursus is ingepland en schrijf je in via de button "Cursusagenda".

Deze cursus duurt bij een volle groep (6 personen) een hele dag van 10.00 -15.00 uur.

Bij een groep van drie duurt de cursus korter. 

Om deel te nemen aan deze cursus dient u in het bezit te zijn van een diploma pedicure aangevuld met Nageltechnieken, en ruime ervaring met frees- technieken.

Model; u dient voor een model te zorgen met schimmelproblematiek, deze persoon moet aanwezig kunnen zijn in de middaguren. Tijd vanaf 13.00 uur.


Tevens dient u mee te nemen voor het praktijk gedeelte van de cursus; uw eigen pedicuremotor, frezen voor het dun frezen van schimmelnagels (Mykose-set Busch) en andere pedicure praktijk materialen inclusief werkkleding.

Zie voor meer informatie; https://www.havencoopleiding.nl/opleidingen/schim...

Cursuskosten

Lesgeld; € 165,00

Tijdens de cursusdag gebruiken de deelnemers de materialen t.b.v. de Pact-therapie van Havenco.

Meer informatie via https://www.havencoopleiding.nl/opleidingen/schim...

Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
14-09-2023 09:30 - 16:00 Pediroda Zaltbommel/MSK
16-11-2023 09:30 - 16:00 Pediroda Zaltbommel/MSK