Opleidingen

de Kracht van Samenwerking Podotherapie

Doel en inhoud van de cursus;

Samenwerking tussen beide disciplines is dan ook erg belangrijk. Om tot een goede samenwerking te komen is het belangrijk elkaars expertise en behandelingsmogelijkheden goed te kennen zodat de patiënt adequaat en op het juiste moment kan worden doorverwezen.

Aantal accreditatiepunten: 3

Domein: Professionaliteit

Categorie: Beroepsvereisten

N.B. Met ingang van 1 januari 2021 hanteert Procert het nieuwe accreditatiereglement, geldend voor de periode van 01-01-2021 t/m 31-12-2023.

Op dit moment beoordeelt Procert de accreditatie voor deze cursus en bepaalt daarmee in welk domein/subdomein deze cursus wordt geaccrediteerd.

Zodra Pediroda de toekenning van Procert heeft ontvangen, wordt de informatie op deze website bijgewerkt.

Bekijk de data van dit Webinar en schrijf u in via de button "Cursusagenda".

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geven pedicures een verzorgende voetbehandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van likdoorns. Daarbij vormen zij een belangrijke ondersteuning aan het vakgebied van de podotherapeut.

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen een doorlopende behandeling bij een pedicure aanraden, waardoor de patiënt minder vaak bij hem op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen aan een podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan. De podotherapeut kan middels diverse behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van therapeutische inlegzolen, nagelbeugels en ortheses progressieve of recidiverende voetklachten zien te behandelen en/of voorkomen.

(Medisch)Pedicures kunnen naast hun basisopleiding specialisaties halen in onder andere de diabetische, reumatische en oncologische voet en bijvoorbeeld als sportpedicure. In dergelijke opleidingen wordt de pedicure voorzien van kennis en vaardigheden welke van toepassing zijn op voetklachten die bij deze groep patiënten kunnen voorkomen. De pedicure kan de verzorging van de voeten daarmee toespitsen op het ziektebeeld, maar weet ook wanneer haar kunde ophoudt en ze de zorg over moet dragen aan een (para)medicus.

Wanneer moet je iemand doorverwijzen en wat gebeurt er dan met uw cliënt/patiënt?

Aan de hand van casussen gaan we bespreken welke discipline wie- wat- waar- doet…..

Belangrijke termen; samenwerking/ doorverwijzing naar beide kanten op/ ondersteuning…….

Lesgeld is   95.00          halve dag, 1 dagdeel
  1. Inclusief Pediroda Certificaat (digitaal)
  2. Inclusief hand-out (digitaal)
  3. Geen BTW heffing op lesgeld
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
31-03-2021 09:30 - 12:30 Pediroda Rotterdam
07-04-2021 09:30 - 12:30 Pediroda Zaltbommel/MSK