DE KRACHT VAN SAMENWERKING PODOTHERAPIE

Opleidingen

de Kracht van Samenwerking Podotherapie

De cursus "De kracht van samenwerking podotherapie en pedicure behandelt het belang van een goede samenwerking tussen deze twee disciplines.

Door het volgen van deze cursus krijgen de deelnemers meer (vak)kennis en inzicht door samenwerking.

Tijdens de cursus worden gebieden geïdentificeerd waar we samen meerwaarde hebben. Netwerken worden uitgebreid voor het doorverwijzen van klanten/patiënten of voor het ontvangen van doorverwezen klanten/patiënten.

Andere doelen zijn een betere voetzorg en therapietrouw voor onze klant/patiënt en drempelverlaging voor klant en therapeut/behandelaar (voor doorverwijzen en samenwerking).

De beschikbare kennis wordt gebundeld en toegepast om de zorg en ondersteuning van praktijken te verbeteren.

.

Accreditatie (2024-2026):
Domein:Voetzorg specialistisch
Accreditatie3 punten

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geven pedicures een verzorgende voetbehandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van likdoorns. Daarbij vormen zij een belangrijke ondersteuning aan het vakgebied van de podotherapeut.

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen een doorlopende behandeling bij een pedicure aanraden, waardoor de patiënt minder vaak bij hem op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen aan een podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan. De podotherapeut kan middels diverse behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van therapeutische inlegzolen, nagelbeugels en ortheses progressieve of recidiverende voetklachten zien te behandelen en/of voorkomen.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.


De cursus "De kracht van samenwerking podotherapie en pedicure" duurt één dagdeel (3 uur).

Aan de hand van een boeiende presentatie en door behandeling van verschillende casussen wordt uitgelegd hoe de podotherapeut en de pedicure elkaar door een goede samenwerking kunnen versterken.

Daarbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

- Betrokken zorgverleners eerste lijn

- Voetenland Nederland

- Voetfeiten

- Voorwaarden samenwerking

- Terminologie

- Voetklachten

- Reuma / artrose

- Loopstoornissen

- Samenwerking/communicatie

De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen € 95,00; vanaf 1-1-2024 € 100,00.

  • Inclusief Pediroda certificaat (digitaal)
  • Geen BTW heffing op het cursusgeld
  • Inclusief digitale hand-out