VOETEN EN ARTROSE VAN KNIE EN ENKEL

Opleidingen

Voeten en artrose van knie en enkel

Voeten en artrose van knie en enkel

Knie-artrose, ook gonartrose genoemd, komt voor bij een groot gedeelte van de oudere cliënten van de pedicure. Enkelartrose komt bij een kleinere én jongere groep cliënten voor.

Beide vormen van artrose geven pijn tijdens het lopen en kan vormverandering van de knie, enkel en het been veroorzaken. Door deze vormveranderingen ontstaat een andere voetbelasting, met mogelijk een andere eeltverdeling als gevolg. Deze andere eeltverdeling kan ook plaatsvinden na een operatie: een totale knie-prothese, enkelprothese of het vastzetten van de enkel.

Knie-artrose of slijtage van de knie 

De knie is één van de zwaarst belaste gewrichten van het lichaam. Daarvan is knie-artrose uiteindelijk het gevolg, met pijn en stijfheid. Het is de meest voorkomende vorm van slijtage. Dus ook jij én je cliënten hebben hier grote kans op. Er zijn vele behandelingen tegen deze kniepijn mogelijk. Tijdens deze online training hoor je welke behandelingen én welke je je cliënten kunt aanraden. Ook hoor je waarom je extra alert moet zijn op voetwonden als je cliënt een knieprothese heeft.

Enkelartrose

Enkelartrose wordt in ca. 75% van alle gevallen voorafgegaan door ongelukken, zoals zwikken en enkelbreuken. Na een enkelbreuk heeft gemiddeld de helft van deze groep enkelartrose, slijtage van de enkel. Deze groep is daardoor veel jonger dan mensen met knie- of heupartrose. Zij moeten hierdoor vaak langer met de gevolgen van enkelartrose leven. Dit benadrukt de noodzaak van een goede behandeling tegen de enkelpijn. Tijdens de online training hoort je welke mogelijkheden er zijn: van een specifiek schoenadvies tot een enkelartrodese.

Bij kwetsbare patiëntengroepen, zoals reuma- en diabetespatiënten, is het extra belangrijk om alert te blijven op veranderingen aan het kunstgewricht; er is altijd een kleine kans op infectie van de prothese, met mogelijk dodelijke afloop.

Accreditatie:

Domein: Omgevingsbewust handelen

2 punten

Deze trainingen worden verzorgd door Mirjam Tuinhout van FeetForward. Zie voor meer achtergrond-info, interessante artikelen en blogs www.feetforward.nl. Pediroda en FeetForward werken samen in het organiseren van trainingen voor (medisch) pedicures. De inschrijving en organisatie van deze online training wordt verzorgd door Pediroda.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Na het volgen van deze online training is de pedicure weer up-to-date over de nieuwste behandelingen bij knie- en enkelartrose. De pedicure kan zo een waardevolle rol vervullen als adviseur en motivator. Tijdens deze cursus hoor je welke behandelingen én welke je je cliënten kunt aanraden. Ook hoor je waarom je extra alert moet zijn op voetwonden als je cliënt een knieprothese heeft.

Tips voor de pedicure

Tijdens deze online training wordt verteld over wat slijtage van de enkel én de knie is, welke klachten het geeft, wat de invloed ervan is op eeltvorming en/of belasting op de voet, en welke schoeneigenschappen kunnen helpen in de vermindering van de pijnklachten. Door de kennis uit deze online training krijgt de pedicure inzicht in de mogelijke behandelingen plus de voor- en nadelen.

Online

Je volgt deze training via internet, live in één zoom meeting van ± twee uur. Hiervoor heb je een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid, microfoon, camera en een stabiele internetverbinding nodig.

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de zoomlink per mail waarmee je automatisch toegang krijgt tot de zoom meeting.

De meeting wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Omgevingsbewust handelen

2 punten

  • De kosten van de online cursus "Voeten en artrose van knie en enkel" bedragen € 65,00