HALLUX VALGUS EN BUNIONETTES

Opleidingen

Hallux valgus en bunionettes

Hallux (abducto) valgus en bunionettes

Net zoals er een grote knok of bunion bestaat bij Hallux Valgus, bestaat er aan de laterale zijde een bunion, maar dan kleiner: een bunionette. Er zijn verschillende soorten Hallux (abducto) valgus en bunionettes. Deze training geeft een overzicht van de verschillende soorten.

Hallux (abducto) valgus

Een Hallux Valgus veroorzaakt vele soorten voetklachten; van pijn aan de knok, klauwstand van de tenen, tot aan eeltvorming onder de voorvoet en schoenpasproblemen. De behandelingen lopen uiteen van het eelt verwijderen, bredere schoenen, tot aan zolen en operaties. Ondanks de soms kleine standsafwijkingen, kunnen de klachten zeer beperkend zijn in het dagelijks leven. En soms hebben mensen met grote scheefstand van de hallux heel weinig klachten. De standsafwijking bepaalt dus niet de mate van klachten.

Bunionettes

Bunionettes komen minder vaak voor dan de Hallux Valgus, maar is tegelijkertijd wel de oorzaak van een brede voorvoet. Daarmee kunnen dezelfde vervelende pijnklachten ontstaan als bij de Hallux Valgus. Ook al is de afwijking kleiner, de gevolgen kunnen zeker hinderlijk zijn in het dagelijks leven.

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Omgevingsbewust handelen

2 punten 

Deze trainingen worden verzorgd door Mirjam Tuinhout van FeetForward. Zie voor meer achtergrond-info, interessante artikelen en blogs www.feetforward.nl. Pediroda en FeetForward werken samen in het organiseren van trainingen voor (medisch) pedicures. De inschrijving en organisatie van deze online training wordt verzorgd door Pediroda.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

De deelnemers krijgen veel informatie over het onderwerp Hallux (abducto) valgus en Bunionettes.

Praktische tips

Met tips hoe de pedicure deze zelf kan ontdekken, wat de mogelijke behandelingen zijn en wat de pedicure kan adviseren en wanneer. Om zo een passend advies te kunnen geven; van schoenentips voor de cliënt tot aan het advies om toch naar de huisarts te gaan om de mogelijkheden voor een operatie te bespreken.

Ook krijg je een voorbeeld-brief die je kunt gebruiken voor de huisarts of podotherapeut.

Vragen van cliënten beter beantwoorden

Cliënten hebben vaak vragen hierover. Wordt het erger, net zo erg als bij een familielid? Zo ja, wanneer dan en wat? Wat zijn de mogelijkheden, zowel met als zonder operatie? Cliënten zijn vaak bang dat ze te laat zijn of dat ze het vooral niet zo ver willen laten komen zodat een operatie steeds moeilijker wordt. Maar is dat ook zo? En welke rol kunt u als pedicure hierin vervullen? Je wilt immers niet op de stoel gaan zitten van de huisarts of podotherapeut, maar wel goede en gerichte adviezen geven waardoor de cliënt nu en in de toekomst prettig kan blijven lopen.

Tijdens deze online training wordt de medische informatie over operaties en schoenen op een praktijkgerichte wijze én in begrijpelijk taal gepresenteerd. Hierdoor kan de pedicure de cliënten nog beter informeren, en adviseren. Je hoort vragen die je kan stellen en testen die je zelf kan uitvoeren. Ook ontvang je een voorbeeld-brief die je kan gebruiken voor de huisarts of podotherapeut.

Online

Je volgt deze training via internet, live in één zoom meeting van ± twee uur. Hiervoor heb je een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid, microfoon, camera en een stabiele internetverbinding nodig.

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de zoomlink per mail waarmee je automatisch toegang krijgt tot de zoom meeting.

De meeting wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Omgevingsbewust handelen

2 punten 

  • De kosten van de online cursus "Hallux (abducto) valgus en bunionettes" bedragen € 65,00.