HALLUX VALGUS EN BUNIONETTES

Opleidingen

Hallux valgus en bunionettes

Hallux (abducto) valgus en bunionettes, online training voor de pedicure

Net zoals er aan de mediale zijde een knok of bunion bestaat bij Hallux Valgus, bestaat er ook aan de laterale zijde een bunion, maar dan kleiner: een bunionette.

Anatomisch gezien zijn er verschillende soorten Hallux (abducto) valgus en bunionettes. Deze training geeft een overzicht. Van de anatomische soorten, met tips hoe de pedicure deze zelf kan ontdekken, wat de mogelijke behandelingen zijn en wat de pedicure kan adviseren en wanneer. Om zo een passend advies te kunnen geven; van schoenentips voor de cliënt tot aan het advies om toch naar de huisarts te gaan om de mogelijkheden voor een operatie te bespreken.

Accreditatie:

Omgevingsbewust handelen

2 punten

Hallux (abducto) valgus

Een Hallux Valgus veroorzaakt vele soorten voetklachten; van pijn aan de mediale zijde van de knok, klauwstand van de tenen, tot aan eeltvorming onder de voorvoet en schoenpasproblemen. De behandelingen lopen uiteen van het eelt verwijderen, bredere schoenen, tot aan zolen en operaties. Ondanks de soms kleine standsafwijkingen, kunnen de klachten zeer beperkend zijn in het dagelijks leven. En soms hebben mensen met grote scheefstand van de hallux heel weinig klachten. De standsafwijking bepaalt dus niet de mate van klachten.
Cliënten hebben vaak vragen hierover. Wordt het erger, net zo erg als bij een familielid? Zo ja, wanneer dan en wat? En dan? Wat zijn de mogelijkheden, zowel met als zonder operatie. Cliënten zijn vaak bang dat ze te laat zijn of dat ze het vooral niet zo ver willen laten komen zodat een operatie steeds moeilijker wordt. Maar is dat ook zo? En welke rol kunt u als pedicure hierin vervullen? Je wilt immers niet op de stoel gaan zitten van de huisarts of podotherapeut, maar wel goede en gerichte adviezen geven waardoor de cliënt nu en in de toekomst prettig kan blijven lopen.

Sinds 2015 is er een medische richtlijn, met als doel de kwaliteit van de behandeling van hallux valgus te verbeteren door meer uniformiteit na te streven in diagnostiek en indicatiestelling voor respectievelijk de behandeling zonder en met operatie. De richtlijn is bedoeld voor alle betrokken zorgverleners bij hallux valgus. Dus ook voor de pedicure, al is de richtlijn voornamelijk voor orthopedisch chirurgen geschreven. Met zeer technisch en wetenschappelijk taalgebruik als gevolg. 

 

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Inschrijven".

Tijdens deze online training wordt de medische richtlijn over de hallux valgus op een praktijkgerichte wijze én in begrijpelijk taal gepresenteerd. Hierdoor kan de pedicure deze kennis over de aandoening zelf, de mogelijke behandelingen met en zonder operatie toepassen in de adviezen en de zorg voor cliënten met een hallux valgus.

Het doel van de online training is om de samenwerking met collega’s en andere disciplines zoals huisartsen en podotherapeuten te verbeteren, via het up-to-date zijn en blijven in zowel voetaandoeningen als in chronische ziekten in relatie tot de voet. Richtlijnen van huisartsen, medisch specialisten en podotherapeuten vormen de basis voor de inhoud van deze training. Deze training valt onder het domein Omgevingsgericht handelen.

Je ontvangt informatie over de werkwijze en inlogmogelijkheid via FeetForward Training & Advies.

  • De kosten van de online cursus "Hallux (abducto) valgus en bunionettes" bedragen € 65,- 
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
01-10-2022 10:00 - 12:15 Webinar