STUDIEDAG HUID EN HUIDAANDOENINGEN

Opleidingen

Studiedag huid en huidaandoeningen

Tijdens deze cursus maken de deelnemers kennis met de verschillen tussen de diverse soorten huid, zoals de blanke en de donkere (gepigmenteerde) huid,

Ondanks het feit dat 80% van de wereldbevolking een ‘gepigmenteerde huid’ heeft, weten we nog maar weinig over de verschillen in huidstructuur en -functie. Er is veel behoefte aan meer kennis op dit gebied, ook omdat het aantal cliënten met een gepigmenteerde huid blijft stijgen.

Het is heel belangrijk dat je weet wat de donkere huid anders maakt en hoe je hier als behandelaar mee om kunt gaan. Waardoor is de donkere huid gevoelig is voor het ontwikkelen van bepaalde complicaties? Kun je dat voorkomen? Welke behandelingen bieden mogelijkheden en waar liggen de grenzen bij de behandeling van de gepigmenteerde huid?

Na het volgen van de cursus weet je precies met welke huideigenschappen je rekening moet houden en hoe je je behandeling daarop afstemt.

Tijdens deze cursus leer je alles over pigmentatie en de verschillen in huidstructuur en -functie. Alle kennis die je nodig hebt voor een optimaal behandelplan komt aan de orde.

.

Accreditatie (2024-2026):
Domein
Voetzorg algemeen niveau 4
Accreditatie3 punten


Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

De studiedag donkere huid en huidaandoeningen is een zes uur durende fysieke lesdag.

Iedere huid heeft zijn eigen kenmerken en brengt zijn eigen problemen met zich mee. Zo treedt in een donkere huid bijvoorbeeld vaker pigmentverschuiving op dan in een lichte huid. De huid kan nog donkerder kleuren dan hij al is of juist haar pigment verliezen. Dit heet respectievelijk hyperpigmentatie en hypopigmentatie

Dit en meer komt aan de orde tijdens de studiedag donkere huid en huidaandoeningen. 

De kosten voor deelname aan deze online cursus bedragen € 100,00

  • Inclusief digitaal Pediroda certificaat
  • Inclusief hand-out
  • Geen BTW heffing op het cursusgeld