ZORGMODULE PREVENTIE DV VOETULCERA

Opleidingen

Zorgmodule preventie DV Voetulcera

De cursus “De zorgmodule preventie Diabetische Voetulcera in de praktijk” is geschikt voor iedere medisch pedicure/pedicure met aantekening DV die werkzaam is binnen de bekostigde voetzorg. In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de wijzigingen in de Zorgmodule 2019 ten opzichte van de vorige Zorgmodule. Aan de hand van praktische praktijkvoorbeelden en de samenvattingskaart wordt gekeken naar de indelingen van de Simms classificaties en de zorgprofielen. 

Ook de samenwerking met podotherapeuten en zorggroepen komt aan bod. 

Vanuit de visie van de medisch pedicure/pedicure met aantekening DV wordt besproken welke stappen ondernomen dienen te worden voor een goede samenwerking.

Deze (online) cursus wordt verzorgd door Igna Breedeveld, voormalig hoofdbestuurslid van Provoet. Igna is zeer ervaren en deskundig en weet u van het begin tot het einde te boeien.

Accreditatie: 3 punten domein Voetzorg/DM

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig.

Tijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Bekijk onder de Agendatab de data wanneer deze cursus is ingepland en schrijf je in via de button "Cursusagenda".

De zorgmodule is primair geschreven om zinnige en zuinige zorg voor mensen met diabetes mellitus te garanderen. Voor de betrokken zorgverleners schept de zorgmodule een duidelijk kader met betrekking tot taken en verantwoordelijkheden binnen deze te leveren zorg. Daarmee fungeert de zorgmodule tevens als inkoop en evaluerend kader voor zorgverzekeraars en betrokken toezichthoudende partijen.

Tijdens deze online cursus behandelt de docent diverse gerelateerde onderwerpen zoals samenwerking met andere disciplines, het opstellen van contracten en het bepalen van de Sims classificatie (gerichte anamnese, vaststellen gestoorde protectieve sensibiliteit (ps), vaststellen van aanwijzingen voor perifeer arterieel vaatlijden (PAV.) en vaststellen van klinische tekenen van verhoogde druk).

Er worden verschillende casussen besproken waarbij u leert de van toepassing zijnde Sims classificatie per geval te bepalen.

Deelname aan de dit Webinar kost € 65,--

  • Geen BTW
  • inclusief digitaal certificaat van deelname 
  • en digitaal handout
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
04-08-2023 09:00 - 12:00 Online
17-10-2023 19:00 - 22:00 Online