WEBINAR (DONKERE) HUID EN HUIDAANDOENINGEN

Opleidingen

Webinar (donkere) huid en huidaandoeningen

Tijdens deze cursus maken de deelnemers kennis met de verschillen tussen de diverse soorten huid, zoals de blanke en de donkere (gepigmenteerde) huid,

Ondanks het feit dat 80% van de wereldbevolking een ‘gepigmenteerde huid’ heeft, weten we nog maar weinig over de verschillen in huidstructuur en -functie. Er is veel behoefte aan meer kennis op dit gebied, ook omdat het aantal cliënten met een gepigmenteerde huid blijft stijgen.

Het is heel belangrijk dat je weet wat de donkere huid anders maakt en hoe je hier als behandelaar mee om kunt gaan. Waardoor is de donkere huid gevoelig is voor het ontwikkelen van bepaalde complicaties? Kun je dat voorkomen? Welke behandelingen bieden mogelijkheden en waar liggen de grenzen bij de behandeling van de gepigmenteerde huid?

Na het volgen van de cursus weet je precies met welke huideigenschappen je rekening moet houden en hoe je je behandeling daarop afstemt.

Tijdens deze cursus leer je alles over pigmentatie en de verschillen in huidstructuur en -functie. Alle kennis die je nodig hebt voor een optimaal behandelplan komt aan de orde.

Accreditatie:

4 punten in het domein Voetzorg - overige voetzorg
en 1 punt in het domein Omgevingsbewust handelen

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in twee webinars van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig.

Tijdens een webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail (geldig voor beide webinars) waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe links waarmee je automatisch toegang krijgt tot de webinars.

Een webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.Klik hier om uw inhoud te bewerken

Accreditatie: 1 punt domein omgevingsbewust handelen, 4 punten domein voetzorg (overige)

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Cursusagenda".

De online cursus donkere huid en huidaandoeningen wordt aangeboden in twee webinars van drie uur.

Iedere huid heeft zijn eigen kenmerken en brengt zijn eigen problemen met zich mee. Zo treedt in een donkere huid bijvoorbeeld vaker pigmentverschuiving op dan in een lichte huid. De huid kan nog donkerder kleuren dan hij al is of juist haar pigment verliezen. Dit heet respectievelijk hyperpigmentatie en hypopigmentatie.

Dit en meer komt aan de orde tijdens de studiedag donkere huid en huidaandoeningen. 

De kosten voor de online cursus Donkere huid en huidaandoeningen bedragen € 110,-
  1. Inclusief Pediroda certificaat (digitaal)
  2. hand-out (digitaal)
  3. Geen BTW heffing op het lesgeld 
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
03-04-2023 05-04-2023 09:00 - 12:00 Online