Voetverzorging

Overweegt u om als pedicure te gaan werken? Wist u dat in Nederland op dit moment elk jaar ongeveer 20% van de mensen te maken krijgt met voetklachten? Dat zijn nu al zeker 3 miljoen mensen per jaar die erbij komen. Met name de vergrijzing en de grote toename van diabetes type 2 bij oudere mensen zorgen voor veel voetklachten. Dat zorgt voor een grote vraag naar pedicures. Dus dat is zeker een goede reden om nu te starten met een opleiding pedicure bij Pediroda.

   

Meer dan alleen voetverzorging!

Wanneer u pedicure bent heeft u meer taken dan alleen voetverzorging. Een hele belangrijke taak die u uitvoert als pedicure is namelijk de preventieve taak. U ziet de voeten van al die mensen en kunt dan ook direct zien of er zich problemen voordoen die andere zorg nodig hebben. Denk hierbij aan wondjes die niet dichtgaan of vergroeiingen. U heeft op zo’n moment een adviserende taak en geeft aan wat de cliënt zou moeten doen.

  

Wilt u extra aandacht geven aan de voeten

   

Voetmassage en voetpakking

Wanneer u meer wilt dan alleen voetverzorging uitvoeren bij cliënten dan kunt u een cursus voetmassages en voetpakkingen volgen. Na een pedicure behandeling is het fijn als mensen een heerlijke voetmassage krijgen. Met name mensen die slecht slapen of pijnklachten hebben kunnen hier veel baat bij hebben. Bij Pediroda geven we een cursus voetmassage en voetpakking waarbij u kennis maakt met de massagetechnieken. Iedereen, ook mensen zonder massage ervaringen, kunnen deze cursus volgen.

   

Aanvullende cursussen

Een voetreflexmassage werkt erg ontspannend maar zorgt er ook voor dat het lichaam wordt gereinigd en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt door voetreflexmassage gestimuleerd. Pediroda biedt een Voetreflex cursus aan waarbij u onder andere leert:

  • De reflexpunten op de voeten
  • De relatie tussen de reflexpunten en de organen
  • Welke klachten u kunt behandelen met welk reflexpunt

In de voetreflexcursus oefent u eerst op elkaar waarbij u ondervind wat voetreflexmassage kan betekenen.