Opleidingskosten

Elke opleiding heeft zijn specifieke eisen en daarmee zijn de kosten voor elke opleiding anders. De opleiding Basis Pedicure bestaat bij Pediroda uit 42 dagdelen. Het lesprogramma bestaat uit een theorie- en praktijk gedeelte. In de eerste weken heeft u theorie lessen en na een aantal weken heeft u de ene week theorie- en de andere week praktijk les. Tijdens de theorielessen komt onder andere aan de orde de bouw en werking van het menselijk lichaam – ziekteleer – kennis van schoenen en steunzolen – kennis van verband- en hulpmiddelen – blauwdrukken leren maken én aflezen – hygiënisch leren omgaan met cliënt en materiaal:.

   

Kosten

Op de site van Pediroda vind u de opleidingskosten van alle opleidingen, cursussen en workshops die wij geven. Het voorbeeld van opleidingskosten dat wij hier geven betreft de basisopleiding Pedicure:

    

Inschrijfgeld: € 125,00
Lesgeld € 2250,00
Lesboeken etc € 315,00 incl BTW
Basis werkpakket € 350,00 excl BTW
Werk kleding € 70,00 excl BTW
TCI Online gebruik € 56,00 per jaar
Mondeling examen € 109,00
3x theorie-examen € 300,00
1x praktijkexamen € 165,00
Diplomakosten € 25,00

  

Wat kun je als zelfstandig Pedicure verdienen?

Voor een Pedicure behandeling kunt u tussen de € 25 en € 30 vragen. Voor een behandeling van risicovoeten dient u Medisch Pedicure te zijn. Voor een behandeling van risicovoeten (diabetes of reuma) kunt u iets meer vragen. Geeft u de behandeling bij iemand thuis dan mag het tarief ook hoger zijn. Deze bedragen zijn inclusief BTW. Wanneer u in loondienst gaat werken dan komt een gemiddeld salaris uit op € 1800 bruto per maand. Heeft u meerdere jaren werkervaring dan loopt het salaris op naar ongeveer € 2400 bruto.

   

Bent u geïnteresseerd

Wanneer u bent geïnteresseerd in één van onze opleidingen, kom dan eens naar onze open dag of mee-kijk avond. In de Agenda op de site van Pediroda, vind u de datums van deze dagen en avonden.