Opleiding Pedicure ProVoet

Opleiding Pedicure ProVoet

Pediroda is door branchevereniging ProVoet erkend als opleider tot het officieel erkende branchediploma Basis Pedicure. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u tot volwaardige pedicure wordt opgeleid en kunt u erkende branchediploma's halen. Na het succesvol afronden van uw opleiding Basis Pedicure kunt u zich laten registreren bij ProVoet waardoor uw klanten weten dat u een erkend pedicure bent. Wij zijn door ProVoet ook erkend voor het opleiden voor het erkende branchediploma Medisch Pedicure en het branchecertificaat Medisch Pedicure Sport.

   

Waarom is het belangrijk een ProVoet pedicure te zijn?

Een professionele pedicure mag het logo van ProVoet gebruiken. Dit logo mag worden gebruikt op een gevelbord, op afsprakenkaartjes en op uw website. Wanneer u zich registreert bij ProVoet, kunt u worden gevonden via de ledenzoeker op de website van ProVoet waar tevens uw specialisaties zijn vermeld. Pediroda is erkend door ProVoet en wanneer u hier de opleiding met succes heeft afgerond ontvangt u het branche diploma of certificaat waarmee u zicht kunt registreren bij ProVoet.

  

Welke opleidingen voor Pedicure ProVoet zijn er?

Pediroda is een officieel door ProVoet erkende opleider voor het branchediploma Pedicure en Medisch Pedicure. Hieronder een korte omschrijving van de werkzaamheden van een Pedicure, Medisch Pedicure en Medisch Pedicure Sport.

   

Pedicure (basis)

Een pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving waarbij ook overtollig eelt en eventuele likdoorns worden verwijdert. Kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingegroeide nagels worden behandeld.

   

Medisch pedicure

Een medisch pedicure verricht bovenstaande werkzaamheden maar kan naast voeten van gezonde personen ook risicovoeten behandelen. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Een medisch pedicure werkt vaak nauw samen met de huisarts, een verpleegkundige, een podotherapeut, een fysiotherapeut en een orthopedisch schoenmaker.

   

Medisch Pedicure Sport

Wanneer u Medisch Pedicure bent en de Medisch pedicure sport opleiding bij Pediroda volgt kunnen wij u aanmelden voor de examens van TCI waarbij u dan een officieel BRAVO certificaat Medisch Pedicure Sport kunt behalen. Met dit certificaat heeft u recht op een vermelding op de Website van ProVoet.