Waarom specialiseren?


De medisch pedicure is breed opgeleid. Deze kan alle zogeheten risicovoeten, welke o.a. zijn ontstaan door diabetes, reuma, verwaarlozing, ouderdom, spasme en oncologie behandelen. De medisch pedicure bezit daarnaast een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Daarmee wordt het aantal mogelijke behandelmethoden uitgebreid. Door de opleiding medisch pedicure te volgen, zult u merken dat u als vakvrouw een breder werkgebied krijgt, gecombineerd met een hoger aanzien en betere tarieven. U blijft meedoen in de ontwikkelingen in de markt door uzelf te ontwikkelen en samen te werken met andere (para) medische disciplines.

De opleiding medisch pedicure omvat de volgende modules:

Module 1 - Diabetische voet - 5 lesdagen 

Module 2 + 3 - Reumatische voet en overige risicovoet - 6 lesdagen

Specialistische technieken - 1,5 lesdag per techniek

Nagelregulatie techniek (beugeltjes plaatsen)

Nagelprothese techniek (acryl)

Antidruk techniek

Orthesiologie

Nagelreparatie techniek (gel)

Ondernemersvaardigheden.

Bekijk de video op YouTube:

Waarom een opleiding medisch pedicure van belang is

Omdat het merendeel van de mensen die een pedicure bezoeken géén gezonde voeten maar probleemvoeten heeft, moet u als pedicure een goede diagnose kunnen stellen en voor uw cliënten een behandelplan kunnen opstellen. Dit vereist gedegen vakkennis. Daarom leert u tijdens de opleiding voor medisch pedicure een aantal zeer belangrijke zaken. Alle door Pediroda opgeleide (medisch) pedicures voldoen aan strenge eisen en kunnen met het diploma Medisch Pedicure vermelding aanvragen in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. 

Vooropleiding

Om deel te nemen aan de opleiding medisch pedicure, moet u in het bezit zijn van een landelijk erkend diploma voor basis pedicure.


Meer informatie over de inhoud van de opleiding, lesgeld en wanneer en op welke locatie u de opleiding kunt volgen vindt u hier.