STAP subsidie

STAP Subsidie

Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden nog mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Vanaf 1-1-2022 zijn deze kosten niet meer aftrekbaar en is de regeling vervangen door de STAP subsidie. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kan subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren. De subsidieregeling STAP-budget vervangt dus het eerdere systeem van fiscale aftrek van scholingskosten.

Meer kansen op de arbeidsmarkt

Ook Opleidingsinstituut Pediroda is als opleider toegelaten in het STAP scholingsregister en daarom kan deze subsidie worden aangewend voor het volgen van een opleiding bij Opleidingsinstituut Pediroda. Met het geld uit het STAP-budget kun je dus (gedeeltelijk) je opleiding Basispedicure, Basispedicure E-learning, Medisch Pedicure of Medisch Pedicure Sport financieren die je bij Opleidingsinstituut Pediroda volgt, tot een maximum van € 1000,00 per persoon per jaar.

STAP subsidie vervangt fiscale aftrekkosten

De fiscale aftrek van scholingskosten werd vervangen omdat onderzoek heeft aangetoond dat juist de mensen die het meeste voordeel hebben van een investering in de eigen loopbaan (bijvoorbeeld mensen die om financiële redenen geen (bij)scholing kunnen volgen) weinig gebruik maakten van de aftrekregeling.

                            

                             De bronafbeelding bekijkenSTAP-budget aanvragen bij UWV

Vanaf 1 maart 2022 kunt u via het STAP portaal uw eigen STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon, 1 keer per jaar. 

Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan Opleidingsinstituut Pediroda waarna het bedrag in mindering wordt gebracht op de factuur van de door u gevolgde opleiding. 

De aanvragen dienen door studenten zelf te worden aangevraagd en worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. De goedkeuring van uw aanvraag moet minimaal twee weken vóór de start van uw opleiding binnen zijn dus het is zaak tijdig uw persoonlijke budget aan te vragen. En let op: ook als u nu een baan heeft of al pedicure bent, loopt de aanvraag via het UWV.

Bekijk de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget.

Meer info via onderstaande links:

RIVM info over subsidieregeling STAP budget

PDF Subsidieregeling STAP-budget document | 85 kB

Of bel voor een persoonlijk advies met Opleidingsinstituut Pediroda, telefoonnummer 0548-545077