Op zaterdag 15 juni wordt het OVV Symposium gehouden. Vanwege het internationale programma zal het OVV symposium éénmalig worden open gesteld voor paramedische beroepen in de oncologische zorg, voor oncologen, voor podotherapeuten en podologen, en voor iedere discipline in de voetzorgverlening.

Voor het OVV Sympsosium komt uit de Verenigde Staten Professor Mario Lacouture over. Professor Lacouture is de autoriteit in de wereld op het gebied van bijwerkingen van kankerbehandelingen in de wereld. Hij is een veel gevraagd spreker op medische congressen, auteur van vele boeken en wetenschappelijke artikelen en hij is hoofd van de afdeling Dermato-Oncologie van het Memorial Sloan Kettering Cancer Centre in New York. Hij is als professor verbonden aan Cornell University in New York.

In vier blokken van een uur zal professor Lacouture zich richten tot iedereen in de oncologische zorg om te laten zien hoe essentieel voetzorg voor kankerpatiënten extra aandacht krijgt en dat er meer attentie dient te komen voor voetproblemen als gevolg van kankerbehandelingen.

LOCATIE

Het OVV symposium zal worden gehouden in "Congrescentrum de Werelt" in Lunteren. Deze congreslocatie ligt centraal in het land en is goed bereikbaar. Bovendien ligt het in een prachtige omgeving. U kunt als u van ver komt, overnachten in het hotel van het congrescentrum tegen een zeer redelijke prijs. Het ligt midden in het bos en er zijn prachtige wandelingen uitgezet.

Het OVV symposium is een verplichte nascholingsdag voor oncologisch voetzorgverleners. Er zijn in totaal 600 plaatsen waarvan er 300 zullen worden ingevuld door OVV'ers. Bij hele grote belangstelling zullen we het zelfde programma op 14 juni ook brengen. Ook alle Duitse podologen zijn via hun verenigingen uitgenodigd

Het gebeurt niet vaak dat we de kans krijgen met ondersteuning van de het hoogste in de wetenschap het belang van voetzorg zo onder de aandacht te brengen van de aanpalende zorg. Het OVV symposium zal dit jaar vele kansen bieden om waardevolle contacten te leggen. Er zal ook zeker pers worden uitgenodigd.

Het OVV symposium is ook open voor standhouders.

BELGISCHE OVV'ERS

Voor de Belgische OVV'ers er is grote kans dat wij de KMO-Portefeuille subsidie rond hebben tegen die tijd. U hoort zo spoedig mogelijk of u hier gebruik van kunt maken.

HET VERHAAL VAN DE PATIËNT
Op bijna elk symposium of congres is er bij ons aandacht voor hoe de patiënt de zorg ervaart. Daar valt nog veel te verbeteren ook in de oncologische zorg. Brigitte de Jong, zelf OVV'er vertelt op het OVV symposium haar aangrijpende verhaal over hoe kanker haar leven veranderde. Het laat ook een heel hoopgevende kant zien. Kanker heeft bij haar krachten vrijgemaakt waar ze nooit van gedacht had die te bezitten en daar heeft ze iets heel moois mee gedaan. Haar verhaal zou door iedere zorgverlener gehoord moeten worden. Deze presentatie is in het Nederlands

De presentaties door professor Lacouture zijn in het Engels. De dag wordt gepresenteerd door dr. Annemie Galimont, dermatoloog en ondergetekende. Zij staan garant dat de boodschap van Professor Lacouture goed over zal komen en dat u een ervaring rijker bent als u naar huis gaat.Klik hier om uw inhoud te bewerken  

Aanmelden voor deze dag kan via de volgende link; 

klik op deze foto om u aan te melden