VOETEN EN RA FIBROMYALGIE

Opleidingen

Voeten en RA Fibromyalgie

Voeten en Reumatoïde Artritis en Fibromyalgie

Bij Reumatoïde Artritis (RA) ligt de focus van de medische behandeling op het voorkomen van standsafwijkingen via het onder controle houden van de ontstekingen. Bij fibromyalgie is het juist de uitdaging om mínder te focussen op het lichaam zelf.

Bij beide aandoeningen kun je als pedicure waardevolle adviezen geven aan je cliënt. Tijdens deze online training hoor je welke tips je kunt geven.

Reumatoïde Artritis (RA)

Voetproblemen bij Reumatoïde Artritis-patiënten komen veel voor. Voorvoetpijn of standsafwijkingen kunnen zelfs het eerste herkenningspunt zijn van RA. De behandeling voor de RA bestaat uit medicijnen; de reeds bestaande voetafwijkingen verdwijnen daar helaas niet mee.
RA kan een veranderende stand van de tenen en voorvoetpijn veroorzaken. Net als eelt en schoenpasproblemen. Deze online training geeft een overzicht van mogelijke behandelingen: van het beláng van het verwijderen van eelt, zolen, orthopedische schoenen, tot voetoperaties.

Fibromyalgie

Er is in de laatste 10 jaar veel onderzoek gedaan naar fibromyalgie. Naar aanleiding daarvan zijn er zelfs medische richtlijnen opgeheven. Desondanks zijn er nog steeds patiënten met de diagnose fibromyalgie, die voor huid- en nagelproblemen bij de pedicure komen.
In deze online training wordt de bestaande kennis over fibromyalgie vertaald naar de dagelijkse praktijk. Het doel is om de pedicure te informeren over de pijnklachten, het effect ervan op het dagelijks leven, én de mogelijke behandeling ter vermindering van de klachten door fibromyalgie. De pedicure is niet de behandelaar van de fibromyalgie, maar kan wel ervoor zorgen dat mensen comfortabel kunnen blijven lopen. Ook krijg je tips om hoe je je cliënten kan ondersteunen om om te gaan met deze chronische pijnklachten.

De (medisch) pedicure heeft bij fibromyalgie dus vooral de waardevolle rol van luisterend oor, mens en adviseur. 

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Omgevingsbewust handelen

2 punten

Deze trainingen worden verzorgd door Mirjam Tuinhout van FeetForward. Zie voor meer achtergrond-info, interessante artikelen en blogs www.feetforward.nl. Pediroda en FeetForward werken samen in het organiseren van trainingen voor (medisch) pedicures. De inschrijving en organisatie van deze online training wordt verzorgd door Pediroda.

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Reumatoïde Artritis


De volgende vragen worden beantwoord tijdens de online training: 

  • wat is de behandeling van RA, 
  • welke schoeneigenschappen zijn belangrijk bij RA, 
  • wanneer is een operatie een goed alternatief bij voetproblemen? 
  • En welke consequenties heeft een voetoperatie en wat kan het opleveren? 
  • En wat is er na een operatie normaal, en wat is niet normaal? 
Fibromyalgie

In deze online training wordt tevens de bestaande kennis over fibromyalgie vertaald naar de dagelijkse praktijk. Het doel is om de pedicure te informeren over de pijnklachten, het effect ervan op het dagelijks leven, én de mogelijke behandeling ter vermindering van de klachten door fibromyalgie. De pedicure is niet de behandelaar van de fibromyalgie, maar kan wel ervoor zorgen dat mensen comfortabel kunnen blijven lopen. Ook krijg je tips om hoe je je cliënten kan ondersteunen om om te gaan met deze chronische pijnklachten.

Online

Je volgt deze training via internet, live in één zoom meeting van ± twee uur. Hiervoor heb je een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid, microfoon, camera en een stabiele internetverbinding nodig.

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de zoomlink per mail waarmee je automatisch toegang krijgt tot de zoom meeting.

De meeting wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Omgevingsbewust handelen

2 punten

  • De kosten van de online cursus "Voeten en Reumatoïde Artritis en Fibromyalgie" bedragen € 65,- 
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
03-10-2023 19:00 - 21:15 Online