ARTROSE VAN HET MTP1 GEWRICHT EN JICHT

Opleidingen

Artrose van het MTP1 gewricht en jicht

Slijtage van het MTP1-gewricht is een veelvoorkomende pijnklacht. Het wordt vaak verward met een Hallux valgus door de vormveranderingen van de voeten. Artrose van het grote teen gewricht veroorzaakt namelijk ook een verdikking van het MTP1-gewricht, overbelasting onder de voorvoet, met als gevolg eelt, likdoorns. Er zijn zowel overeenkomsten als verschillen met de hallux abducto valgus, die doorgaans meer in de belangstelling staat.

Accreditatie:

Domein Voetzorg - Overige voetzorg

2 punten

Artrose grote teen gewricht

Tijdens deze online training staat artrose van het MTP1-gewricht centraal. Met herkenningspunten, specifieke medische terminologie, en tips en testen om de hallux abducto valgus te onderscheiden van artrose van het MTP1-gewricht.

Jicht

Jicht is de meest voorkomende gewrichtsaandoening in Nederland waarbij veelal het MTP1-gewricht ontstoken is. Jicht kan op de lange termijn ernstige gewrichtsschade en veranderingen in de huid veroorzaken waardoor voetpijn, chronische wonden en/of standsafwijkingen ontstaan. Jicht is behandelbaar met medicamenteuze interventie en leefstijlaanpassingen. Om een gezondere leefstijl aan te moedigen, kan de pedicure een waardevolle rol spelen in de herhaling van de adviezen van bijvoorbeeld leefstijlcoaches en artsen.

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Inschrijven".

Tijdens deze online training staat artrose van het MTP1-gewricht centraal. Met herkenningspunten, specifieke medische terminologie, en tips en testen om de hallux abducto valgus te onderscheiden van artrose van het MTP1-gewricht. 

De pedicure is na deze training weer extra alert op huidproblemen en wonden door jicht. Dat heeft consequenties voor de behandeling, dus de pedicure heeft een signalerende en verwijzende rol. Deze training biedt daarom ook tips voor onderscheid tussen pluis en niet-pluis en geeft het handvatten voor een goede verwijsbrief. Uiteraard met passende terminologie.

Je ontvangt informatie over de werkwijze en inlogmogelijkheid via FeetForward Training & Advies.

  • De kosten van de online cursus "Artrose van het MTP1 gewricht en Jicht" bedragen € 65,- 
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
05-11-2022 10:00 - 12:15 Webinar