WEBINAR AUTISME IN DE PEDICUREPRAKTIJK

Opleidingen

Webinar Autisme in de pedicurepraktijk

Van Autisme (ASS) en aanverwante aandoeningen is nog niet bekend waardoor zij veroorzaakt worden. Dit maakt een goede diagnose en behandeling dan ook lastig. In de loop der tijd is het algemeen beeld van autisme veranderd. In eerste instantie werd autisme gezien als een zuiver psychiatrische aandoening. Tegenwoordig wordt echter in toenemende mate verondersteld dat aan autisme aan één of meerdere stofwisselingsstoornis(sen) ten grondslag liggen waarvan de oorzaak zelfs mogelijk buiten de hersenen gezocht moet worden.

Omdat in de pedicurestoel alle soorten cliënten plaatsnemen, en dus óók mensen met autisme, is het goed om als behandelaar op de hoogte te zijn van deze ziekte en de impact op de personen die autisme hebben.

Tijdens de cursus Autisme in de pedicurepraktijk leren de deelnemers over de gevolgen van de stoornis Autisme, oftewel ASS. De docent geeft uitgebreid uitleg over hoe een persoon met ASS de wereld ervaart en hoe een behandeling daar het beste op aan te sluiten is. Hierdoor wordt het voor een professioneel hulpverlener eenvoudiger om zijn of haar werk uit te voeren, wanneer de cliënt ASS heeft. De cursus is dan ook een praktisch houvast bij de behandeling en begeleiding van mensen met ASS.

Naast alle communicatieve wetenswaardigheden en psychische aspecten gaan we tevens in op de lichamelijke aspecten van ASS. Looppatronen, te verwachten standsafwijkingen, motorische afwijkingen en afwijkingen in het immuunsysteem en pijnbeleving.

ASS kunnen we niet genezen, maar door begrip over en weer wordt er wellicht een goede behandeling mogelijk. 

 • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in twee webinars van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig.

ijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Accreditatie:
6 punten Domein Reflectie (intervisiegroepen)

 

Bekijk onder de Agendatab de data wanneer deze cursus is ingepland en schrijf je in via de button "Cursusagenda".

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
 • Wat is autisme - symptomen
 • Van subtypes naar ASS
 • Hoe ontstaat autisme
 • Kenmerken
 • Welke instanties zijn betrokken bij behandeling
 • Feiten en fabels
 • In behandeling omgaan met ASS
 • Lichamelijke problemen en ASS
 • Praktische methodiek wegwijzer
 • Bodyscan

De kosten van deze cursus bedragen: € 110,-

 1. Inclusief Pediroda Certificaat (nadien per mail verstuurd)
 2. Inclusief hand-out (download via bevestigingsmail)
 3. Geen BTW heffing op lesgeld
Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
30-10-2023 01-11-2023 19:00 - 22:00 Online