VOORBEREIDINGSCURSUS BEDRIJFSHANDBOEK

Opleidingen

Voorbereidingscursus Bedrijfshandboek

Het Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure is een bundeling van alle wet- en regelgeving voor (medisch) pedicures, aangevuld met branchespecifieke richtlijnen en adviezen. Het Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure vervangt de voormalige Code van het Voetverzorgingsbedrijf.

Deze cursus is een goede voorbereiding op de verplichte E-learning "Bedrijfshandboek" van Provoet en gaat - anders dan de verplichte E-learning van Provoet - veel dieper in op de praktijk en de zelfreflectie.

** Deze cursus geeft geen vrijstelling voor het volgen van de verplichte E-learning bij Provoet. **

In de voorbereidingscursus Bedrijfshandboek worden wetten en regels zoals o.a. de Wgbo, Wet big, Wkkgz en AVG uitvoerig behandeld en uitgelegd wat ermee wordt bedoeld. We kijken op een positieve manier naar regels en richtlijnen want deze zijn er om jou als behandelaar, als ondernemer, te helpen in je beroep.

Accreditatie: 3 punten Omgevingsbewust handelen

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig.Tijdens het webinar is alleen de presentator te zien en te horen. De deelnemers nemen actief deel en communiceren middels geschreven chatberichten (je bent dus zelf niet in beeld).

Je ontvangt enkele dagen voor aanvang de registratielink per mail waarmee je wordt verzocht om je zo spoedig mogelijk te registreren met je voornaam, achternaam en emailadres. Na registratie ontvang je op het opgegeven mailadres de directe link waarmee je automatisch toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt enkele minuten voor aanvang geopend en de presentator verschijnt op het moment van aanvang in beeld.

Accreditatie: in aanvraag

  • ONLINE:

Je volgt deze cursus via internet, live in één webinar van drie uur. Hiervoor heb je slechts een PC/laptop of tablet met goed werkend geluid en een stabiele internetverbinding nodig. 

Bekijk de beschikbare data en leslocaties via de button 'CURSUSAGENDA'. Selecteer de gewenste datum en schrijf in via de inschrijflink. 

Is er geen datum zichtbaar? Dan staat deze cursus of opleiding op dit moment niet ingepland of het betreft een e-learning. 

Neem contact op met het Pediroda hoofdkantoor voor meer informatie. Tel. 0548 545 077 of info@pediroda.nl.

Het eerste deel van de cursus behandelt de docent veelvoorkomende termen, wetten en regels. Daarna worden enkele casussen behandeld en wordt aan de hand van een informatieve en interactieve quiz de kennis over het Bedrijfshandboek getoetst en antwoorden uitvoerig toegelicht.

Richtlijnen helpen bij knelpunten waar men in het werk mee te maken krijgt. Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en minstens zo belangrijk: op ervaringen en expertise uit de praktijk. Richtlijnen helpen de behandelaar om keuzes te maken voor de juiste zorg. Ze zijn, kortom, bedoeld om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Richtlijnen worden ontwikkeld vóór en dóór professionals.
Dat wij in ons beroep richtlijnen hebben wil alleen maar zeggen dat we een professionele beroepsgroep zijn. 

Het doel van dit Bedrijfshandboek en de bedrijfsvoering is het (medisch) pedicurebedrijf naar een nog hoger niveau te tillen. Ook zijn er vernieuwde inzichten verwerkt in dit bedrijfshandboek. Zo is er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar reinigings- en desinfectiemiddelen. Ook lees je alles over de uitleg van ultrasoon reinigen en welek reiniger het meest geschikt is. Hetzelfde geldt voor autoclaaf. In de toekomst komt er een e-learning over het nieuwe bedrijfshandboek, hierover volgt later meer informatie. Ook de voor (medisch) pedicures opgetelde Covid-19 protocollen zijn deels gebaseerd op het bedrijfshandboek.

  • De kosten van de online cursus "Bedrijfshandboek in de pedicurepraktijk" bedragen € 65,-
  • Inclusief Pediroda certificaat (digitaal)
  • Geen BTW heffing op het cursusgeld
  • Inclusief digitale hand-out