MASTERCLASS ONCOLOGIE

Opleidingen

Masterclass Oncologie

Na zes jaar oncologisch onderwijs de balans

 

Accreditatie; nog in aanvraag?

Begin 2020 organiseert MischaNagel.nl samen met Pediroda een Masterclass Oncologie waarin alle voetzorgverleners in één dag een goed inzicht krijgen in wat de oncologische voet nou eigenlijk is en waarom voetzorg aan kankerpatiënten een specialisme is dat een langere opleiding met goede begeleiding vereist.

Voor deze Masterclass heb ik één onco-verpleegkundige en twee oncologisch voetzorgverleners OVV gevraagd een deel van de presentaties te verzorgen. Op deze wijze wordt de overgedragen informatie praktischer en zeker ook herkenbaarder.

VOOR BELGISCHE VOETZORGVERLENERS; via onderstaande link meldt u zich aan voor de KMO.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WM7obrI7tEyTnqnBxRA_tb0wX6fxOB1Bu7NZ9dPtC1hUOExHVzZERlVFREFKWFVMUEI3SEFUNVFTMy4u

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Cursusagenda".

De doelstelling van deze Masterclass is om u te laten inzien waarom specifieke aandacht noodzakelijk is voor oncologische voetzorgverlening. We zullen dat doen op een feitelijk manier gebaseerd op de ervaring, kennis en inzichten die we de afgelopen zes jaar hebben opgedaan. Gedurende die periode hebben we ruim 1.000 casussen verzameld over de behandeling van de oncologische voet.

Er is nog veel discussie wie deze zorg gaat (of mag) uitvoeren. Alleen een medisch pedicure of podotherapeut? Naar de mening van professor Lacouture[1] en ondergetekende zijn er veel argumenten aan te voeren waarom iedere pedicure in ieder geval moet kunnen signaleren, herkennen en daarover kunnen communiceren als een kankerpatiënt die onder behandeling is symptomen van bijwerkingen aan de voeten vertoont. Aan het einde van de Masterclass is er ruimte voor discussie om ook uw mening hierover te horen.

Onze opleiding is geborgd door een docentenraad van specialisten en een internationale “Medical Advisory Board” van vijf professoren van over de hele wereld. Gezamenlijk proberen wij de oncologische voetzorg deel uit te laten maken van het totale zorgpakket wat een oncologische patiënt nodig heeft in.

 • Jaarlijks komen er in Nederland meer dan 100.000 kankerpatiënten bij.
 • In 2018 werden 115.000 mensen gediagnosticeerd met een kwaadaardige vorm van kanker.
 • 33% van deze mensen krijgt als gevolg van de behandeling klachten aan de voeten en/of aan de handen. 

 • [1] Professor Mario Lacouture is als dermato-oncoloog verbonden aan het Memorial Sloan Kettering Cancer Center en doceert aan het Weill-Cornell Medical College; beiden in New York. 

  Kosten Masterclass Oncologie via Webinar


  kosten € 80.- per persoon (incl.  digitaal lesmateriaal)

  accreditatie KRP 3 punten?  Domein Voetzorg 

  opleidingsuren; 3

  docent; Mischa Nagel en gastdocent Fleur Wagenaar

  VOOR BELGISCHE VOETZORGVERLENERS; via onderstaande link meldt u zich aan voor de KMO.

  https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WM7obrI7tEyTnqnBxRA_tb0wX6fxOB1Bu7NZ9dPtC1hUOExHVzZERlVFREFKWFVMUEI3SEFUNVFTMy4u