WEBINAR SCHIMMELDIAGNOSTIEK

Opleidingen

Webinar Schimmeldiagnostiek

 Opleiding Schimmeldiagnostiek:

Deze opleiding wordt gegeven via LIVE webinar

(1 dag)

Veel voetzorgverleners krijgen te maken met schimmelinfecties aan de huid of de nagel. Deze infectie is met het blote oog niet vast te stellen en hiervoor is een diagnostische techniek noodzakelijk. De diagnostiek en de behandeling behoren normaal gesproken tot de werkzaamheden van de huisarts. Door het volgen van deze cursus en het bijbehorend certificaat kunnen voetzorgverleners nu een schimmelinfectie laten vaststellen en een effectief zorgtraject inzetten. Voetzorgverleners kunnen hierover ook beter communiceren met de huisarts. Die hoeft alleen nog in echt noodzakelijke gevallen in te grijpen. Deze cursus draagt dus ook bij aan een vermindering van de werkdruk van de huisarts. De reacties van huisartsen zijn tot nu toe dan ook uitermate positief.

Voor het insturen van biopten werken wij nauw samen met het laboratorium voor Medische Microbiologie van de Universiteit van Nijmegen. Dit laboratorium is een referentie laboratorium voor Mycologie in de Benelux landen en staat onder leiding van professor Paul Verweij. 

DomeinVoetzorg
Subdomein:overige voetzorg
Accreditatie6 puntenAfbeeldingsresultaat voor logo umc st radboud

                                         

VOOR BELGISCHE VOETZORGVERLENERS; via onderstaande link meldt u zich aan voor de KMO.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WM7obrI7tEyTnqnBxRA_tb0wX6fxOB1Bu7NZ9dPtC1hUOExHVzZERlVFREFKWFVMUEI3SEFUNVFTMy4u

Bekijk onder de Agendatab de data wanneer deze cursus is ingepland en schrijf je in via de button "Cursusagenda".

Programma:                                                       Afbeeldingsresultaat voor logo umc st radboud         
  1. Immunologie
  2. Epidemiologie
  3. Communicatie met de huisarts
  4. Mycologie
  5. Farmacologie
  6. Examen

                                                                 


Examen

Het examen Schimmeldiagnostiek bestaat uit 14 vragen. Allemaal stellingen of meerkeuze vragen. Alle onderwerpen worden op de dag zelf behandeld en er wordt zelf aangegeven wat er tijdens het examen gevraagd kan worden. Het is dus meer een toets of de opgedane kennis is blijven hangen.

Schimmelinfecties zijn hele gecompliceerde infecties en daar past alleen juiste diagnostiek bij en een beargumenteerd zorgtraject dat steunt op 4 pilaren: Communicatie met de patiënt en arts, discipline van de patiënt, hygiëne maatregelen en de competentie van de pedicure. Stort 1 pilaar in dan heeft het hele traject geen enkele zin. Derhalve wordt afgesloten met een examen.

Na deze cursus

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvangt u het certificaat 'schimmelnageldiagnostiek'. Gecertificeerde voetzorgverleners kunnen gebruikmaken van de diagnostische mogelijkheden van het laboratorium voor medische microbiologie van het Radboud UMC. Zij mogen nagel- en huidmonsters afnemen en inzenden ter beoordeling op de aanwezigheid van schimmels. Dit heeft als voordeel voor de patiënt dat deze direct in de praktijk kan worden geholpen. Het certificaat heeft een geldigheid van drie jaar.


Reacties deelnemers

"Het was een bijzondere interessante cursus en ik ben een stuk wijzer geworden."

"De cursus werd duidelijk, uitgebreid en op een leuke manier verteld."

"Het was een goede leerzame dag."

"De cursus was zeer leuk en leerzaam."


Docent

Mischa Nagel


download HIER het CARE protocol behorend bij deze opleiding.


Kosten:

  1. De kosten bedragen € 130,00 (Wij rekenen geen BTW) (was eerder € 175,--)
  2. Inclusief digitaal lesmateriaal
  3. Inclusief accreditatie
  4. Inclusief Certificaat digitaal

VOOR BELGISCHE VOETZORGVERLENERS; via onderstaande link meldt u zich aan voor de KMO.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WM7obrI7tEyTnqnBxRA_tb0wX6fxOB1Bu7NZ9dPtC1hUOExHVzZERlVFREFKWFVMUEI3SEFUNVFTMy4u

Opleidingsrooster
Eerste lesdag Tweede lesdag Tijd Plaats Inschrijven
01-07-2023 10:00 - 17:00 Webinar
01-09-2023 10:00 - 17:00 Webinar