STUDIEDAG NAGELAANDOENINGEN

Opleidingen

Studiedag Nagelaandoeningen

Niet elke cliënt in de pedicurepraktijk of nagelsalon heeft gezonde, roze en gladde nagels. Er zijn verschillende aangeboren en verworven nagelafwijkingen en -aandoeningen die je tijdens je werk als pedicure of nagelstylist kunt tegenkomen. Tijdens de cursus Nagelaandoeningen worden deze besproken en deelt de docent haar brede kennis en ervaring over dit onderwerp met de deelnemers. Daarbij wordt de theoretische en praktische kennis behandeld, maar ook komt de instrumentele behandeling van de diverse aandoeningen aan bod. Bij elke nagelaandoening wordt naar de oorzaak, het gevolg en de behandelmethode gekeken en uitgelegd.

Deze cursus is bestemd voor voetverzorgers die hun kennis over nagelaandoeningen en kunde op het gebied van nagelbehandelingsmethoden vakbekwaam willen uitbreiden.

Accreditatie: 5 punten, Domein Voetzorg - overige voetzorg

Het uiteindelijke doel van de cursus is dat de deelnemers zich de kennis van onderdelen van de natuurlijke nagel eigen maken. Ook kun je de geleerde stof goed gebruiken om problemen om en nabij de nagelplaat te herkennen en indien mogelijk te voorkomen

Je leert welke problemen je zelf kunt verhelpen en hoe je dat moet doen. Ook leer je welke problemen je niet zelf kunt verhelpen en naar wie je je klant dan kunt doorsturen. Na afronding van de cursus ben je tevens in staat om het beste product voor de nagelplaat van jouw klant te kiezen. 

.

Bekijk de data van deze cursus in de agenda en schrijf u in via de button "Cursusagenda".

Tijdens de studiedag Nagelaandoeningen komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Anatomie van de nagel
  • Pathologie van de nagel
  • Nagelafwijking/onychopathie
  • Kleurafwijking
  • Behandeling

De kosten voor de studiedag nagelaandoeningen bedragen € 145,-


  1. Inclusief Pediroda certificaat (digitaal)
  2. hand-out (digitaal)
  3. Inclusief lunch
  4. Geen BTW heffing op het lesgeld