Opleidingen

Toegepaste voetzorg in de sport

Bent u basispedicure of pedicure plus en wilt u aan de slag in de sportverzorging, dan biedt Pediroda u nu een unieke driedaagse cursus namelijk "toegepaste voetzorg in de sport."

Met de opgedane kennis en vaardigheden bent u in staat om adequaat en succesvol aan de slag te gaan in de sport verzorgingsbranche. Na afronding van deze TOP cursus bent u in staat een extra doelgroep aan uw pedicure werkzaamheden toe te voegen. Een enorm grote doelgroep die een andere aanpak vergt dan die u gewend bent. Een hele mooie branche volop uitdagingen.

Deze cursus is voor iedere pedicure die GEEN medisch pedicure is. Dus heeft u een basis diploma en/of een aantekening DV / RV, dan is deze cursus uitermate geschikt voor u. Bent u medisch pedicure, dan verwijzen wij u graag naar de 5 daagse opleiding medisch pedicure sport

Het SCAS heeft na overleg met Provoet, bepaald dat alleen Medisch Pedicures worden toegelaten in het SCAS register.

 

Inschrijven voor deze avond:

De opleiding bestaat uit 3 hele dagen. Tussen elke lesdag zit minimaal 2 weken zodat u thuis uw opdrachten goed kunt maken. Te denken valt hierbij aan het bezoek aan een sportclub, contact met sportverzorgers en trainers etc. Het maken van een cliëntendossier maakt ook onderdeel uit van de opleiding etc.


Onderwerpen die tijdens de opleiding aanbod komen zijn;
inspanningsfysiologie

 1. functieonderzoeken
 2. biomechanica
 3. spierlengtetesten
 4. meten van weerstand
 5. blessurepreventie en blessurebehandeling
 6. implementatie van deze specifieke kennis in de eigen praktijk
 7. netwerken
 8. collegiaal overleg
 9. tarief bepaling
 10. Organisatie en netwerken/collegiale samenwerking;
 11. tarief bepaling langere trajecten

Kosten van de opleiding:
 1. De gehele opleiding kost € 375,00-- (We rekenen geen BTW)
 2. Het materialen pakket kan zelf worden aangeschaft. Houdt u rekening met een bedrag van ongeveer € 50,00- Maar wellicht heeft u al bepaalde spullen zelf op voorraad. Besteld kan worden via de groothandel van Pediroda. Stuur een mail naar helma@pediroda.nl of bel 0546-898997
 3. Inclusief; certificaat en mooie handout
 4. Lunch: Tijdens alle lesdagen van de opleiding verzorgen wij een gezonde lunch.
 5. Accreditatie; 12 punten   categorie; Voetzorg