OVV Symposium 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert Mischa Nagel in samenwerking met Pediroda, opnieuw het OVV Symposium. Vanwege het bijzondere programma dit jaar en het internationale karakter zal het OVV Symposium dit jaar niet alleen voor Oncologisch Voetzorgverleners (OVV) toegankelijk zijn maar stellen we deelname ook open voor paramedische beroepen in de oncologische zorg, voor oncologen, podotherapeuten en podologen en daarnaast ook alle iedere disciplines binnen de voetzorg.

Professor Mario Lacouture (USA; Memorial Sloan Kettering Cancer Center New York; Weill Cornell Medical College) komt special voor dit Symposium naar Europa. Hij wordt wereldwijd gezien als de autoriteit op het gebied van bijwerkingen van kankerbehandelingen. Mario Lacouture is een veel gevraagd spreker op medische congressen, auteur van vele boeken en wetenschappelijke artikelen en hij is hoofd van de afdeling Dermato-Oncologie van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Hij is als Professor Klinische Dermatologie verbonden aan Cornell University in New York.

De presentaties van professor Lacouture zijn in het Engels. De dag wordt gepresenteerd door dr. Annemie Galimont, dermatoloog samen met Mischa Nagel. Zij zal zorgen dat de boodschap van Professor Lacouture goed over zal komen en dat u een bijzondere en leerzame dag zult beleven.

Hoofdlijnen programma

Sessies Professor Mario Lacouture

Dermatologic adverse events to cancer treatments: the superficial side of cancer treatments. (Deze presentatie zal gaan over epidemiologie, impact, type reacties op structuur en functie van huid en nagels)

Prevention and management of dermatologic adverse events. (Deze presentatie zal gaan over de effecten van chemotherapie op de huid en de nagel, de do’s en don’ts in de voetzorgverlening, en praktische tips over hoe u met deze problematiek kunt omgaan zonder de kanker behandeling te beïnvloeden.)

Targetting cancer or targetting the feet? (Deze presentatie zal gaan over “doelgerichte” therapie) Een bijwerking hiervan kan zijn de vorming van pathologisch eelt onder de voeten. Wat is de beste manier hiermee om te gaan als voetzorgverlener.)

Casus besprekingen

De exacte timing wordt nader bekend gemaakt Het volgende programma dient vooralsnog alleen als voorlopige leidraad. We proberen een zo evenwichtig mogelijk programma samen te stellen met een goede balans tussen presentaties en tijd om de standhouders te bezoeken of met collega's kennis te maken. Het programma zal stipt om 9:30 beginnen en op of iets voor 17:00 eindigen.

Locatie en overige info

Het OVV Symposium vindt plaats in Congrescentrum de Werelt in Lunteren. Deze congreslocatie ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar. Bovendien ligt het in een prachtige bosrijke omgeving en zijn er prachtige wandelingen uitgezet. Het hotel van het congrescentrum stelt u bovendien in staat te overnachten voor een zeer redelijk tarief.

Het OVV Symposium is een verplichte nascholingsdag voor oncologisch voetzorgverleners (OVV). Er zijn in totaal 600 plaatsen waarvan bijna 300 voor OVV'ers gereserveerd. Naast Nederlandse zijn ook Duitse podologen via hun verenigingen uitgenodigd

Voor de Belgische OVV'ers/ deelnemers hopen wij de KMO-regeling begin april rond hebben. U hoort zo spoedig mogelijk daarna of u hier gebruik van kunt maken.

Bij registratie en betaling voor 1 april krijgt u een vroeg boek korting van 10%. Bent u OVV? Lees dan de speciale reserveringsinstructies op de OVV Facebookpagina of houdt uw email in de gaten.

De toegangsprijs is inclusief koffie, thee, frisdrank en lunch. Digitaal lesmateriaal wordt na afloop digitaal toegestuurd.

                

In vier verschillende sessies vestigt Mario Lacouture de aandacht op het belang van goede -gespecialiseerde- voetzorgverlening aan individuele kankerpatiënten en op de noodzaak van kennis over de gevolgen van kankerbehandelingen op de voeten en derhalve de mobiliteit van een patiënt. Deze sessies zijn bedoeld voor alle beroepsgroepen binnen de oncologische en/ of de voetzorg en duren elk ongeveer een uur.


De aanwezigheid van een gerenommeerd spreker als Professor Lacouture biedt een unieke kans om het belang van voetzorg onder de aandacht te brengen van de aanpalende zorg. Door dermate verschillende disciplines binnen de oncozorg bij elkaar te brengen biedt het OVV Symposium de deelnemers naast formele en informele kennisoverdracht ook een uitgelezen kans om te netwerken.

Tijdens onze evenementen trachten wij ook aandacht te geven aan de zorgbeleving vanuit het perspectief van de patiënt. Ook in de oncologische zorg is op dat gebied nog veel winst te boeken. Brigitte de Jong -zelf OVV- vertelt hoe kanker haar leven veranderde. Het laat ook een heel hoopgevende kant zien. Kanker heeft bij haar krachten vrijgemaakt waarvan ze nooit vermoed had die te bezitten. Hier heeft ze iets heel moois mee gedaan. Haar verhaal zou door iedere zorgverlener gehoord moeten worden. Deze presentatie is in de Nederlandse taal.

Programma:

09:00 09:30. Inloop en ontvangst
09:30 10:00. Welkom en opening - dr. Annemie Galimont Dermatologist
10:00. 11:00. Sessie een – Professor Mario Lacouture
11:00. 11:30. Koffiepauze – standhouderbezoek
11:30. 12:30. Sessie twee - Professor Mario Lacouture
12:30. 13:30. Lunchpauze - standhouderbezoek
13:30. 14:15. Presentatie Brigitte de Jong
14:15. 15:15. Sessie drie - Professor Mario Lacouture
15:15. 15:45. Theepauze – standhouderbezoek
15:45. 16:45. Sessie vier - Professor Mario Lacouture
16:45. 17:00. Afronding en slot - Mischa Nagel

Accreditatie voor dit symposium zal worden aangevraagd bij:
Procert, St. Adap voor podotherapeuten, Kabiz voor podologen, V &VN voor onco verpleegkundigen, KNGF voor oncologisch fysiotherapeuten, BVV.

Staat uw organisatie hier niet bij vermeld en wilt u daar accreditatie aangevraagd hebben laat u ons dat dan z.s.m. weten en wij nemen uw verzoek in overweging.
Voor meer informatie en reservering van uw ticket, klik op de foto bovenaan dit artikel.