Leerwerkloket Stedenvierkant

tot nader order is deze subsidie pot leeg en dus niet meer aan te vragen (voorlopig)

Leerwerkloket Stedenvierkant

Leerwerkloket Stedenvierkant is het informatiepunt voor onafhankelijk advies over Leren & Werken in de regio Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe.

.
Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen

Het Leerwerkloket geeft scholings- en loopbaanadvies. Dit doen wij deskundig, onafhankelijk en kosteloos. Een persoonlijke aanpak. Onze adviseurs weten hoe je leren en werken kunt combineren. We vormen een brug tussen onderwijs, overheid, werkgever en werknemer.

.

Het Leerwerkloket is er voor iedereen, werkzoekenden/werknemers/studenten, ZZP’ers en werkgevers. Het Leerwerkloket staat voor je klaar!

Werkzoekend/Werkend

Leren doe je een leven lang. Door je te blijven ontwikkelen heb je een sterke positie op de arbeidsmarkt. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de kosten?

Wij helpen je graag verder!

Meer informatie

Ter informatie voordat je het aanmeldformulier invult

Scholingsvouchers zijn beschikbaar gesteld vanuit een ontwikkelfonds voor mensen die woonachtig zijn in de Cleantech Regio (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) en financiële ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling door om-, na- of bijscholing. De volgende doelgroepen kunnen zich aanmelden:

Via de individuele route: werkzoekenden, werknemers en ZZP-ers wonende in de regio

Via de werkgevers route: werkgever gevestigd in de regio (50% cofinanciering, met een max. van €2.500,- per werknemer en een max. van €25.000,- per werkgever).

.

Voorwaarden:

Scholing mag nog niet gestart zijn op moment van indienen bij het ontwikkelfonds

Scholing dient beroeps gerelateerd en competentiegericht te zijn

Scholing dient aan te sluiten bij de arbeidsmarkt

Scholing wordt gevolgd bij een erkende opleider

.

Scholingen die NIET vergoed worden:

- Wettelijke verplichte certificeringen die normaliter voor rekening van werkgever zijn, zoals o.a. VCA, BHV, EHBO of NEN

- Rijbewijzen (alle categorieën) en Code95

- Begeleiding-, coaching en re-integratie trajecten

- Taaltrainingen

.

Er wordt getoetst op de volgende criteria:

1. Technische en ICT-vaardigheden bij werknemers in de regio vergroten -> hard nodig met het oog op de energietransitie en groei van de circulaire economie

2. Sectoren waar een groot tekort is aan goed opgeleide mensen, bijv. zorg, logistiek en bouw -> gat tussen vraag en aanbod verkleinen en zowel de werkgever als de werknemer een kans bieden

3. Scholing vergroot de kans op werk en een inkomen -> meer inwoners krijgen de mogelijkheid hun kans op een betaalde baan te vergroten en daarmee in hun eigen inkomen te voorzien.

.

Het advies van de adviseur is bepalend of een aanvraag in behandeling wordt genomen.

.

De vouchers zijn beschikbaar zolang er financiële middelen beschikbaar zijn en uiterlijk tot en met 31 mei 2023.