Cursus pedicure

Wilt u als pedicure aan de slag, dan vind u bij Pediroda altijd de cursus die bij u past. Pediroda leidt op tot Pedicure, Medisch Pedicure, Medisch Pedicure Sport en Oncologisch Voetverzorger. Daarnaast kunt u nog heel veel andere cursussen volgen bij Pediroda.

   

Branchediploma na cursus pedicure

Wanneer u de cursus Pedicure, Medisch Pedicure of Medisch Pedicure sport met goed gevolg heeft doorlopen dan ontvangt u een branchediploma. Wanneer u de cursus Oncologisch Voetverzorger met goed resultaat heeft gehaald dan krijgt u een diploma dat één jaar geldig is en mag u in die periode de geregistreerde titel Oncologisch Voetzorgverlener OVV gebruiken. U bent verplicht 1x per jaar nascholing te volgen om deze titel te mogen behouden.

  

Pedicure is een vrij beroep

Ook al is pedicure een vrij beroep, er worden wel eisen gesteld aan een pedicure zeker als u cliënten heeft met probleemvoeten die eventueel in aanmerking willen komen voor vergoeding van een zorgverzekering. U dient in het bezit te zijn van een branchediploma. Daarmee kunt u zich inschrijven in het Kwaliteitsregister. De zorgverleners eisen daarnaast ook een erkend specialistisch certificaat. U kunt certificaten behalen bij Pediroda in de verzorging van de diabetische voet en/of de reumatische voet.

  

Waarom een cursus Pedicure

Een cursus Basis Pedicure zorgt voor een goede basis voor een mooie carrière in voetverzorging. Na deze cursus kunt u voeten van mensen met en zonder voetproblemen behandelen. U leert tijdens de cursus hoe u teennagels knipt, de nagelplaat dunner kunt frezen en eelt- en likdoorns kunt verwijderen. Dit alles leert u met behulp van materialen en hulpmiddelen.

   

Cursus Pedicure en diabetische voet

Wanneer u Pedicure bent of net een opleiding Basis Pedicure met goed vervolg heeft afgesloten, dan kunt u een cursus diabetische voet volgen. Deze cursus is bedoeld als nascholing voor ervaren voetzorgverleners en voor diegene die graag meer weten over voetzorg voor diabetisch patiënten. Wanneer u een certificaat diabetische voetzorg heeft kunnen uw cliënten de factuur van u indienen bij hun zorgverzekering.