Ook pedicure worden?

Denkt u erover om pedicure te worden en dan als zelfstandig pedicure een eigen praktijk te starten? Pedicure is een vrij beroep en iedereen kan pedicure worden. Het beroep pedicure is een dankbaar beroep omdat u bij veel patiënten niet alleen zorgt voor mooie en gezonde voeten maar ook vaak adviseert op het gebied van voetverzorging. Daarnaast heeft u een preventieve taak waarbij u ervoor zorgt dat u de patiënt bij problemen doorstuurt naar een huisarts. Tegenwoordig is er een steeds grotere vraag naar gekwalificeerde pedicures omdat de groep ouderen groeit.

                                   


De opleiding basis pedicure

Ook al is pedicure een vrij beroep en mag iedereen als pedicure werken, u dient wel over specifieke kennis en vaardigheden te beschikken. Het is wellicht verstandig om eens te komen kijken bij een basis pedicure opleiding in één van onze vestigingen. Wij organiseren regelmatig open dagen en mee-kijk avonden en nodigen u graag uit om tijdens zo'n open dag of meekijkavond een praktijkles bij te wonen. Met een diploma van de basis pedicure opleiding van PediRoda heeft u de ideale start voor een mooie pedicure carrière!

  

Waarom een basis pedicure opleiding van belang is

Omdat het merendeel van de mensen die een pedicure bezoeken géén gezonde voeten maar probleem voeten heeft, moet u als pedicure een goede diagnose kunnen stellen en voor uw cliënten een behandelplan kunnen opstellen. Dit vereist gedegen vakkennis. Daarom leert u tijdens de basis pedicure opleiding een aantal zeer belangrijke zaken.

Wat leert u bij de basis pedicure opleiding

Tijdens de basis pedicure opleiding leert u niet alleen met de benodigde materialen werken zoals een pedicuremotor maar leert u ook alles over het herkennen en behandelen van voetproblemen. U kunt nagels knippen, eelt snijden en likdoorns en eeltpitten verwijderen. U leert dus alle benodigde vaardigheden om te kunnen starten als professioneel pedicure!

Bekijk het overzicht van alle opleidingen, leslocaties en cursusdata en lees meer over de inhoud van de opleidingen, studiedagen en workshops, lesgeld en wanneer en op welke locatie u de opleiding kunt volgen.