Basis pedicure opleiding

Denkt u erover om pedicure te worden en dan als zelfstandig pedicure een eigen praktijk te starten? Pedicure is een vrij beroep en iedereen kan pedicure worden. Het beroep pedicure is een dankbaar beroep omdat u bij veel patiënten niet alleen zorgt voor mooie en gezonde voeten maar ook vaak adviseert op het gebied van voetverzorging. Daarnaast heeft u een preventieve taak waarbij u ervoor zorgt dat u de patiënt bij problemen doorstuurt naar een huisarts. Tegenwoordig is er een steeds grotere vraag naar gekwalificeerde pedicures omdat er steeds meer ouderen bijkomen.

   

De opleiding

Ook al is pedicure een vrij beroep en mag iedereen als pedicure werken, u dient wel over specifieke kennis en vaardigheden te beschikken. Het is wellicht verstandig om eens te komen kijken bij een basis pedicure opleiding in één van onze vestigingen. Wij hebben een aantal open dagen en mee-kijk avonden. Hiervoor nodigen we u graag uit om een praktijkles bij te wonen. Met een diploma van de basis pedicure opleiding van PediRoda heeft u de ideale start voor een mooie pedicure carrière.

  

Waarom een basis pedicure opleiding van belang is

Omdat het merendeel van de mensen die een pedicure bezoeken géén gezonde voeten maar probleem voeten heeft, moet u als pedicure een goede diagnose kunnen stellen en voor uw cliënten een behandelplan kunnen opstellen. Dit vereist gedegen vakkennis. Daarom leert u tijdens de basis pedicure opleiding een aantal zeer belangrijke zaken.

   

Wat leert u bij een basis pedicure opleiding

Tijdens de basis pedicure opleiding leert u niet alleen met de benodigde materialen werken zoals een pedicuremotor maar leert u ook alles over de anatomie van de voet. U leert huidanalyses maken en aandoeningen herkennen. Ook kunt u na het volgen van een basis pedicure opleiding nagelproblemen herkennen en behandelen. U kunt nagels knippen, eelt snijden en likdoorns en eeltpitten verwijderen. U leert dus eigenlijk alle vaardigheden om te starten als professionele pedicure!