Medisch pedicureACTUELE INFORMATIE VAN PROVOET (KLIK HIER)


De term medisch pedicure houdt de gemoederen in pedicureland heel erg bezig. Tijdens cursussen, voorlichtingsbijeenkomsten, beurzen en congressen is dit onderwerp veel besproken. Er blijkt veel onzekerheid maar vooral ook veel onwetendheid te heersen onder de pedicures in Nederland.

Wat gaat de toekomst brengen en hoe ziet mijn persoonlijke toekomst er uit voor de medisch pedicure? Moet ik hierin mee of kan ik basis pedicure of pedicure plus blijven? Wat gaan verzekeraars doen en wat zal mijn rol zijn in de zorggroepen en de ketenzorg? Alle antwoorden op deze vragen vindt u bij Pediroda.

Iedere pedicure in Nederland is begonnen met de basisopleiding pedicure en heeft daarbij het branchediploma pedicure behaald. Daarnaast heeft een hele grote groep een certificaat diabetische voet en/of reumatische voet gehaald, de zogenaamde pedicure plus. De visie van Provoet is erop gericht dat alle pedicures en pedicures plus doorstromen naar medisch pedicure.

Waarom dan medisch pedicure worden?

De medisch pedicure (niveau 4) is breed opgeleid. Deze kan alle zogeheten risicovoeten, welke o.a. zijn ontstaan door diabetes of reuma, behandelen. De medisch pedicure bezit daarnaast een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Daarmee worden de behandelmethoden vergroot.

We zien nu al dat de medisch pedicure deel gaat uitmaken van zorgketens en zorggroepen. De hele gezondheidszorg zal straks gericht zijn op samenwerking. Een zorggroep gaat bestaan uit een huisarts, praktijkondersteuners, fysiotherapeut, podotherapeut maar ook de medisch pedicure gaat deelnemen aan dit soort samenwerkingsverbanden.

Kortom, door de opleiding medisch pedicure zult u merken dat u als vakvrouw een breder werkgebied krijg gecombineerd met een hoger aanzien en betere tarieven. U blijft meedoen in de ontwikkelingen in de markt door u zelf te ontwikkelen en samen te werken met andere (para) medische disciplines.

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding medisch pedicure, inhoud en mogelijkheden van Pediroda vindt u op deze pagina. Voor een duidelijk kostenoverzicht verwijzen wij u naar deze pagina. Wilt u zich direct aanmelden voor onze opleiding medisch pedicure? KLIK HIER voor het aanmeldingsformulier.Nieuws
TECHNISCHE DIENST De nieuwste service van Pediroda; graag laten wij u kennis maken lees meer
Sportpedicure Sportpedicure; de opleiding lees meer
Pedicurecafe  2017 Gratis toegang Ook in 2017 organiseert Pediroda op diverse locaties lees meer
PediRoda©
/
Tel: 0548-545077
/
Mail: info@pediroda.nl
/
Algemene voorwaarden
/
Aanmelden nieuwsbrief
/
Sitemap
/
Inlog docentes
Aangesloten bij de VOUV Vereniging Opleidingsinstituten Uiterlijke Verzorging
/
Pediroda is ingeschreven bij de K.v.K. onder nr: 54994500