Competentieprofiel sport pedicure en het SCASHet college van deskundigen van het SCAS heeft een competentieprofiel vastgesteld voor de nieuwe beroepsgroep:

medisch pedicure sport

dit competentieprofiel is de leidraad voor de opleiding sport pedicure van Pediroda. 
Op dit moment wordt een nieuw Branche Kwalificatie Dossier Medisch Pedicure Sport ontwikkeld op basis van het huidige competentieprofiel. Zodra dit nieuwe BKD klaar is, zal het worden gepubliceerd op deze website.

 
Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Pediroda 0548-545077 of via info@pediroda.nlWel of geen SCAS REGISTRATIE:


Wat is het SCAS?

 

Het SCAS is een organisatie die accreditatie- en erkenningen regelt in de sportgezondheidszorg. Sportartsen, sportpodotherapeuten etc. zijn beroepen die door het SCAS zijn erkend.

 

  

Waarom een SCAS erkenning?

 

Provoet schrijft in de Podopost, dat het belangrijk is dat opleidingen extern geborgd zijn en aansluiten bij bestaande structuren…..

 

Met andere woorden; dat een opleiding kwalitatief goed is en aansluit bij de vastgestelde competenties. En dat de opleiding aansluit bij beroepsgroepen die reeds actief zijn in de sportverzorging. Oftewel dat je op een voldoende niveau kunt samenwerken met die beroepsgroepen.

 

    

SCAS alleen voor medisch pedicures;

 

Het SCAS heeft bepaald dat in navolging van het beleid van Provoet, alleen Medisch Pedicures een plekje in het SCAS kunnen krijgen.

 

Dus bent u geen Medisch Pedicure, dan is deze mail niet relevant voor u omdat u niet in het SCAS wordt toegelaten.

 

 

 

Vergoedingen zorgverzekeraars:

 

Aangezien er geen vergoedingen plaatsvinden door zorgverzekeraars voor sport gerelateerde behandelingen, is ook dit geen argument voor een SCAS registratie. De verwachting is dat deze vergoedingen ook in de toekomst er niet gaan komen.

 

 

 

Eisen en kosten;

 

De opleiding sportpedicure zoals Pediroda die heeft ontwikkeld voldoet geheel aan de eisen en het competentieprofiel van het SCAS.

 

Voor cursisten die een SCAS erkenning  willen houdt dit in dat men een theorie examen en een praktijk examen moet gaan afleggen. Dit brengt extra kosten met zich mee. Bovendien kost een SCAS erkenning € 120,-- die u moet betalen aan het SCAS. 

 

 

 

 

De Pediroda Sportpedicure opleiding;

 

De opleiding sportpedicure van Pediroda is een mooie en complete opleiding die goed aansluit bij de medisch pedicure. Sporters vinden absoluut een meerwaarde bij de pedicure die deze opleiding heeft gevolgd.

 

 

Nieuws
TECHNISCHE DIENST De nieuwste service van Pediroda; graag laten wij u kennis maken lees meer
Sportpedicure Sportpedicure; de opleiding lees meer
Werkruimte aangeboden Pediroda Gezond en Well. in Almelo biedt diverse werk- en vergader lees meer
PediRoda©
/
Tel: 0548-545077
/
Mail: info@pediroda.nl
/
Algemene voorwaarden
/
Aanmelden nieuwsbrief
/
Sitemap
/
Inlog docentes
Aangesloten bij de VOUV Vereniging Opleidingsinstituten Uiterlijke Verzorging
/
Pediroda is ingeschreven bij de K.v.K. onder nr: 54994500